Breaking News
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΟΝΤΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ;
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΩΝ ΕΞΙ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ
ΚHΡΥΞΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η BROOKS BROTHERS
ΣΤEΙΤ ΝΤΙΠAΡΤΜΕΝΤ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚIΑ: ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚEΣ ΟΙ ΕΝEΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣOΓΕΙΟ – ΤΑ ΝΗΣIA EΧΟΥΝ ΑΟΖ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ
ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤIΝΑΣ ΜΑΣ EΚΑΝΕ ΠΙΟ ΕΥAΛΩΤΟΥΣ ΣΤΟΝ IO
ΙΟΣ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ
«ΞΕΧΩΡΙΣΤH ΕΥΚΑΙΡIΑ ΓΙΑ ΕΛΛAΔΑ Η ΠΡΟΕΔΡIΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ»
9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
BIG DEAL ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟYΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕIΑ ΕΛΕΥΣIΝΑΣ
Η ΟΡΘΗ ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΙΤΖΑΚ ΡΑΜΠΙΝ, ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΡΟΛΟ, ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Ο Ζ. ΜΠΟΡΕΛ
ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΘΡIΛΕΡ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙA: ΕΝΤΟΠIΣΤΗΚΕ ΠΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ
ΣΕΡΒΙΑ: ΕΙΣΒΟΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΥ LOCKDOWN
«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ»: ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ HIV ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΑΝΗΣΥΧIΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΑΓOΜΕΝΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ – ΙΧΝΗΛΑΤΟYΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦEΣ ΔYΟ ΣEΡΒΩΝ
ΣΤOΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚEΣ ΠΡΟΚΛHΣΕΙΣ, ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝAΜΕ
ΑΙΓΑΙΟ: 50 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ – ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ
H “iGEM Nous” ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΝΕΑ ΜΕΛΗ

Η αρχή για την ομάδα «iGEM Nous» έγινε τον Οκτώβριο του 2019 από 5 φοιτητές. Τώρα ήρθε η στιγμή να μεγαλώσουν αυτή την ομάδα, με την προσθήκη νέων μελών. Οι εμπειρίες, οι γνώσεις και οι απόψεις που αυτά θα προσφέρουν, λόγω των διαφορετικών υποβάθρων τους, είναι αυτό που θα εδραιώσει την πολυπόθητη ποικιλομορφία που απαιτεί η ολοκλήρωση ενός επιτυχημένου project. Οι αιτήσεις συμμετοχής ως φοιτητής-μέλος για την ομάδα «iGEM Nous», έχουν πλέον ανοίξει, και απευθύνονται σε φοιτητές όλης της Ελλάδας.

Ο iGEM (International Genetically Engineered Machine) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προώθηση της συνθετικής βιολογίας. Μία από τις κυριότερες  ενέργειές του, είναι ο παγκόσμιος διαγωνισμός που οργανώνει κάθε χρόνο, όπου ομάδες φοιτητών, έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να παρουσιάσουν ερευνητικά προγράμματα συνθετικής βιολογίας. Μαζί με τις ερευνητικές, έρχονται να συμπληρώσουν αυτό το εγχείρημα, μια σειρά από διάφορες άλλες δράσεις, όπως είναι η γνωστοποίηση και επέκταση της ομάδος στο ευρύ κοινό (outreach), η διαχείριση οικονομικών πόρων(fundraising) και οι πρακτικές διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού(humanpractices) αλλά και η διαφήμιση και προβολή του έργου της ομάδας με διάφορα μέσα και τρόπους(marketing).

Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του διαγωνισμού, ιδρύθηκε η ομάδα «iGEM Nous» από 5 φοιτητές της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με την αρχική καθοδήγηση καθηγητών της Σχολής Επιστημών Υγείας ΔΠΘ.

Στόχος αυτής της ομάδας, είναι να συμμετάσχει στον διαγωνισμό iGEM το 2021 και να επιτύχει το υψηλότερο δυνατό αποτέλεσμα για την προσπάθεια αυτή. Βέβαια μη εστιάζοντας μόνο στον προορισμό αλλά και στο ταξίδι. Μέσω αυτής της πολύμηνης διαδικασίας, τα μέλη της, έχουν ήδη αρχίσει να μαθαίνουν και είναι σίγουρο  πως θα μάθουν ακόμα περισσότερα για τον σύγχρονο κλάδο της συνθετικής βιολογίας και όχι μόνο, και αποσκοπούν να έρθουν σε επαφή με πειραματικές μεθόδους, να ενισχύσουν τις ικανότητες τους στην επίλυση προβλημάτων, στην διαχείριση μιας ομάδας, την κριτική σκέψη και να εισαχθούν, ως μελλοντικοί επιστήμονες, στην διεπιστημονική κοινότητα.

Η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της επέκτασης, για να μπορέσει να επιτύχει την απαραίτητη και θεμιτή ποικιλομορφία που απαιτεί η ολοκλήρωση ενός επιτυχημένου project. Καλεί λοιπόν φοιτητές από όλη την Ελλάδα για να μοιραστεί μαζί τους αυτές τις γνώσεις και τις εμπειρίες ζωής. Η επιλογή των νέων μελών θα γίνει μέσω ενός συνόλου στοχευμένων ερωτήσεων συγκεντρωμένες σε μία αίτηση η οποία έχει δημοσιευτεί στον παρακάτω σύνδεσμο:https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DQSIkWdsW0yxEjajBLZtrQAAAAAAAAAAAAN__or92t1UMzFPV0pNV1dVVUxVUEtaV1FUVzdQREREMC4u

Μέσα από αυτή την αίτηση, αναζητά νέα μέλη τα οποία έχουν όρεξη για δουλειά, είναι ανοιχτά σε νέες προκλήσεις και είναι γεμάτα ενθουσιασμό για ένα τέτοιο εγχείρημα.  Οι «iGEM Nous» λοιπόν, καλούν φοιτητές όλων των ειδικοτήτων από όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδας να δηλώσουν συμμετοχή ως μέλη της ομάδας. Οι βασικότεροι τομείς του project στις οποίες χωρίζονται οι αιτήσεις είναι:

  • Wet Lab
  • Dry Lab
  • Web Development
  • Graphic Design
  • Human Practices
  • Fundraising

Πιο αναλυτικά:

Wet Lab

Τα μέλη της ομάδας του Wet Lab ασχολούνται κυρίως με το εργαστηριακό κομμάτι του project. Σκοπός αυτής  της ομάδας  είναι να  σχεδιάσει το  ερευνητικό έργο και να πραγματοποιήσει όλα τα απαραίτητα εργαστηριακά πειράματα και τις σχετικές αναλύσεις.

Dry Lab

Τα μέλη της ομάδας του Dry Lab ασχολούνται κυρίως με το προγραμματιστικό κομμάτι του project. Σκοπός αυτής  της ομάδας είναι να αναπτύξει ένα μαθηματικό/υπολογιστικό μοντέλο και να σχεδιάσει το κατάλληλο hardware για το project.

Web Development &Graphic Design

Τα μέλη της ομάδας του Web development&Graphic Design ασχολούνται κυρίως με την ανάπτυξη και προώθηση της ψηφιακής εικόνας της ομάδας. Σκοπός αυτής  της ομάδας είναι, η δημιουργία του επίσημου wiki και η δημιουργία των γραφικών, των παρουσιάσεων, των poster και του banner.

Human Practices&Fundraising

Τα μέλη της ομάδας του Human Practices&Fundraising ασχολούνται κυρίως με την προβολή της ομάδας στην κοινωνία. Σκοπός αυτής  της ομάδας είναι ο συνεχής προβληματισμός σχετικά με το ερώτημα: “Πώς το project επηρεάζει τον κόσμο γύρω σου, και πώς ο κόσμος θα επηρεάσει το project σου;”, καθώς και η προώθηση, η συνεχής ανανέωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η εύρεση οικονομικών πόρων μέσω χορηγών, για την εξασφάλιση της συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Επομένως, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι αν και το κεντρικό θέμα του διαγωνισμού είναι η συνθετική βιολογία, απαιτούνται γνώσεις και δεξιότητες για διάφορους άλλους στόχους και απαραίτητα στοιχεία του διαγωνισμού πέραν των καθαρά ερευνητικών και επιστημονικών έργων της ομάδας. Έτσι, οι αιτήσεις των «iGEM Nous» είναι ανοικτές για οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να συνεισφέρει σε κάποια από τις παραπάνω υπο-ομάδες έχοντας παράλληλα την όρεξη να κατακτήσει μαζί μας την νέα γνώση.

Βέβαια, εκτός από τους συγκεκριμένους τομείς, υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής στην ομάδα στην θέση του advisor/συμβουλευτή, όπως ορίζεται από τον διαγωνισμό, δηλαδή ατόμων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς φοιτητές, όπως επίσης και τεχνικούς, άνω των 23 ετών, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν υποστηρικτική βοήθεια και επιπλέον γνώσεις που θα φανούν χρήσιμες και απαραίτητες για την επιτυχή ολοκλήρωση του project.

Αν ακούγονται δελεαστικά και ενδιαφέροντα όλα αυτά, μη διστάσετε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους και να αναζητήσετε την αίτηση νέων μελών της ομάδας, έτσι ώστε να γίνετε και εσείς ένα κομμάτι του «εμείς» των«iGEM Nous».

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό υπάρχουν στο https://2020.igem.org/Main_Page.

Περαιτέρω ανακοινώσεις για την πορεία της ομάδας, τις δράσεις τις και διάφορες σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στα παρακάτω links.

Facebook: https://www.facebook.com/iGEMNous

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVN2NQ_uRJVXhXU_FfvKlrg

Πηγή: Hephaestuswien.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *