Breaking News
Η WALL STREET JOURNAL ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ, ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΛΗΡΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ NATO; ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΟΛΑΦΟΣ!
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ – ΕΞΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΖΟΦΣΤΑΛ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ
ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ LNG ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ
«ΝΑΙ» ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
GAZPROM: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΡΟΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ TURKSTAT ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ
ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ Η ΓΕΝΙΑ Ζ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ
ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ
GOOGLE MAPS: ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ

Δεν είναι απλά εφαρμογή πλοήγησης.

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα πως ετοιμάζει διάφορες αναβαθμίσεις για την πασίγνωστη εφαρμογή χαρτών της, το Google Maps, προσθέτοντας μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να δούμε πόσο κοστίζουν τα διόδια που θα χρειαστεί να πληρώσουμε, πριν ξεκινήσουμε ένα ταξίδι.

Η εφαρμογή δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει σχετικά με τις δυνατότητες που δίνει στους χρήστες και αν θέλεις να εντυπωσιαστείς λίγο παραπάνω, ήρθε η ώρα να μάθεις 4 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορεί να κάνει:

1. Μετράει αποστάσεις

Το Google Maps μπορεί να μετρήσει τις ακριβείς αποστάσεις ενός ταξιδιού σας, μέχρι και την έκταση ολόκληρων κρατών ή επαρχιών αλλά και το ύψος μιας κατασκευής. Όταν είσαι στο PC ή στο κινητό, η διαδικασία είναι πολύ απλή και αν θες να μάθεις περισσότερα για αυτή τη δυνατότητα, δεν έχεις παρά να πάρεις λίγη βοήθεια από εδώ.

2. Θυμάται πού έχεις παρκάρει

Αν δεν θυμάσαι εσύ επειδή είσαι απροσανατόλιστος, μην ανησυχείς! Θυμάται το Google Maps για σένα και θα σε οδηγήσει με σιγουριά στη γωνία που έχει παρκάρει το αμάξι σου. Έτσι, η Google αποφάσισε να προσθέσει μία νέα λειτουργία στην εφαρμογή Google Maps, η οποία θα μπορεί να αποθηκεύει την τοποθεσία που ο χρήστης έχει παρκάρει το αμάξι του.

Στην Android έκδοση της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει την τοποθεσία απλά πατώντας στη νέα επιλογή “Save your parking”, ενώ στο iOS η εφαρμογή σώζει αυτόματα την τοποθεσία με το που σβήσει η μηχανή του αυτοκινήτου.

3. Καταγράφει πού έχεις πάει

Το ιστορικό των διαδρομών που διανύουν οι χρήστες των υπηρεσιών της Google, τις τοποθεσίες που επισκέπτονται αλλά και τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει στην πορεία του χρόνου εμφανίζεται στο νέο Timeline των Google Maps, ή αλλιώς, Ιστορικό Τοποθεσίας.

Στον λογαριασμό Google που διατηρείς, μπορείς να δεις σε ποιες τοποθεσίες έχεις πάει τις περισσότερες φορές και για πόσο. Εμφανίζονται μάλιστα και οι διαδρομές. Μπορείς φυσικά να απενεργοποιήσεις το Ιστορικό Τοποθεσίας αν θες.

Αν θες να δεις τι υπάρχει εκεί για το πού πήγαινες κάθε μέρα, μπες στον λογαριασμό σου και τσέκαρε: https://www.google.com/maps/timeline.

4. Μπορεί να σε πάει πίσω στον χρόνο

Το ήξερες ότι μπορείς να δεις πώς ήταν η περιοχή σου τουλάχιστον μια δεκαετία πριν; Οι Χάρτες της Google σού δίνουν τη δυνατότητα να ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο.

Η δυνατότητα αναδρομής στο παρελθόν χρησιμοποιείται από τους χρήστες για να δουν πώς έχει εξελιχθεί ένας τόπος με τα χρόνια.

Η Google έχει συγκεντρώσει ιστορικά δεδομένα, που χρονολογούνται από το 2007, ώστε να μπορείτε να δει κανείς εικόνες ηλικίας μέχρι και 15 χρονών.

Πηγή: Νews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *