ΔΙΕΘΝΗ
FACEBOOK: ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 500 ΕΚΑΤ. ΧΡΗΣΤΩΝ

Σε μια νέα διαρροή που αφορά προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook με πλήρη στοιχεία όπως  ονοματεπώνυμα, ημερομηνίες γεννήσεως, πληροφορίες τοποθεσίες, διευθύνσεις email και τα βιογραφικά τους αναφέρεται ο ιστότοπος Business Insider και το πρακτορείο Bloomberg.

Ο CTO της Hudson Rock (εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας), Άλον Γκαλ σημείωσε σε tweet του πως αυτές οι μεγάλες βάσεις δεδομένων σπανίως διακινούνται έτσι ελεύθερα στο Διαδίκτυο, διότι οι άνθρωποι που τις έχουν στα χέρια τους προσπαθούν να τις εκμεταλλευτούν οικονομικά για όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. 

Οι ερευνητές ασφαλείας αναφέρουν ότι χρήστες του Telegram μπορούσαν να πληρώσουν για να αναζητήσουν δεδομένα στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων. Οι εισβολείς εκμεταλλεύτηκαν ένα bug που το Facebook διόρθωσε τον Αύγουστο του 2019.

Αυτή η παραβίαση-διαρροή από hackers εξακολουθεί να αφήνει πολλούς χρήστες εκτεθειμένους. Το Facebook θα μπορούσε να έχει ειδοποιήσει τους χρήστες ώστε να είναι υποψιασμένοι για πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις spam και άλλες απάτες. Καλό θα είναι να αλλάζουμε του κωδικούς πρόσβασης συχνά, τόσο στο Facebook και σε άλλες υπηρεσίες.

Συνολικά, πρόκειται για προσωπικά στοιχεία από 533 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, εκ των οποίων 617.722 είναι από Ελλάδα και 152.321 από την Κύπρο. 

Εκπρόσωπος της Facebook σχολίασε απλά ότι «τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι πολύ παλιά και σχετίζονται με συμβάν που είχε επιδιορθωθεί τον Αύγουστο του 2019».

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *