ΕΥΡΩΠΗ
EMA: ΑΞΙΟΛΟΓΕIΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ COVID-19 ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ

Την αξιολόγηση αίτησης για χρήση του φαρμάκου για την αρθρίτιδα Kineret, για τη θεραπεία της COVID-19 σε ενήλικες ασθενείς με πνευμονία οι οποίοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια, αρχίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Ο ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων από δύο κλινικές μελέτες που εξετάζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19.

Το Kineret, το οποίο έχει εγκριθεί για τη θεραπεία ορισμένων φλεγμονωδών παθήσεων, παρασκευάζεται από τη σουηδική εταιρεία φαρμάκων Sobi.

Το συγκεκριμένο φάρμακο μειώνει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και η δραστική του ουσία εμποδίζει την δραστηριότητα ενός χημικού αγγελιοφόρου στην ανοσοποιητική διαδικασία που οδηγεί σε φλεγμονή.

Ο ΕΜΑ αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή του έως τον Οκτώβριο, εφόσον δεν απαιτηθούν πρόσθετες πληροφορίες.

ΕΜΑ: Θα κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποίησε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα αντιπροσωπεύει το 90% των στελεχών του κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο ΕΜΑ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητες και οι δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να υπάρξει προστασία από την ταχύτατη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα.

Με πληροφορίες από Reuters

Photo: AP Photo/ Armando Franca

 

 

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *