Breaking News
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΤΡΙΤΗ, 28-4-26 ΚΑΙ ΩΡΑ: 8:00 Μ.Μ., ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ»!
Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/4/26 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ», ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΘΙΩΤΗ, ΣΤΟ ART TV !
Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ NEWS (22/4/26) ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ !
ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ: ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
FNB OPINIOΝ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗΣ
Ο ΤΡΑΜΠ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ – “ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ”
27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ “ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ” ΣΤΗΝ ΕΕ
ΜΑΡΚ ΡΟΥΤΕ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΩΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ;
ΕΛΛΑΔΑ – ΛΙΒΑΝΟΣ: ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΙΕΘΝΗ
EΡΕΥΝΗΤΗΣ ASTRAZENECA: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΕΑΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΛΟΓΩ «ΌΜΙΚΡΟΝ» – ΆΜΕΣΑ ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Βρετανός επιστήμονας και επικεφαλής της έρευνας για το εμβόλιο του κορονοϊού της AstraZeneca, Άντριου Πόλαρντ. Μεταξύ άλλων ο ερευνητής σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον, που έκανε την εμφάνισή της πριν λίγες μέρες σε αφρικανική χώρα, και ήδη υπάρχουν φόβοι για εμφάνισή της και στην Ευρώπη, σημείωσε πως θα μπορούσε να αναπτυχθεί νέο εμβόλιο «πολύ γρήγορα» εάν χρειαστεί, ενώ σχετικά με μία πιθανή επανεκκίνηση της πανδημίας τη χαρακτήρισε «εξαιρετικά απίθανη».

Πιο αναλυτικά, ο Βρετανός επιστήμονας και διευθυντής της Ομάδας Εμβολίων της Οξφόρδης, σε συνέντευξή του στο BBC Radio 4 το πρωί του Σαββάτου, τόνισε πως «ένα νέο εμβόλιο θα μπορούσε να αναπτυχθεί κατά της αναδυόμενης παραλλαγής Omicron πολύ γρήγορα εάν χρειαστεί και πως «τα υπάρχοντα εμβόλια θα πρέπει να λειτουργήσουν ενάντια στο νέο στέλεχος, αλλά αυτό θα γίνει εμφανές μόνο μετά από περισσότερη έρευνα τις επόμενες εβδομάδες» δείχνοντας πως έχουν ξεκινήσει οι εντατικές έρευνες προκειμένου να επιβεβαιωθεί εάν τα εμβόλια καλύπτουν την νέα μετάλλαξη.

Μάλιστα, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ξεκαθάρισε πως «είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί μια επανεκκίνηση μιας πανδημίας» τουλάχιστον σε έναν εμβολιασμένο πληθυσμό». Βέβαια, άφησε ανοικτό κάθε ενδεχόμενο λέγοντας πως «οι διαδικασίες για το πώς κάποιος θα αναπτύξει ένα νέο εμβόλιο είναι ολοένα και πιο καλές, οπότε αν χρειαστεί αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να κινηθεί πολύ γρήγορα».

Τέλος, σημειώνεται πως σε ανακοίνωσή της, η AstraZeneca είπε ότι «ανέπτυξε, σε στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μια πλατφόρμα εμβολίων που μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε γρήγορα σε νέες παραλλαγές που ενδέχεται να προκύψουν», ενώ η φαρμακευτική εταιρεία είπε ότι «ήδη διεξάγει έρευνα σε τοποθεσίες όπου έχει εντοπιστεί η παραλλαγή».

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι κατασκευαστές εμβολίων Pfizer-BioNTech, Moderna και Novavax δήλωσαν επίσης ότι είναι βέβαιοι ότι μπορούν να καταπολεμήσουν το στέλεχος Omicron.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, 14:22

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner