ΔΙΕΘΝΗ
EΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ: ΝΕΚΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ –ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Ένας Ισραηλινός αξιωματικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πολύωρης αντιπαράθεσης με Παλαιστίνιους μαχητές στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη την Παρασκευή υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε η συνοριακή αστυνομία. Από τις μάχες επίσης δύο Παλαιστίνιοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίσης, σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στον περίβολο του νοσοκομείου Σαν Ζοζέφ της Ιερουσαλήμ κατά την έξοδο του φερέτρου με τη σορό της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ όταν η ισραηλινή αστυνομία διέλυσε το πλήθος που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τοπικά ΜΜΕ.

Πλάνα που μετέδωσε το δίκτυο Palestine TV δείχνουν το φέρετρο της δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα, που σκοτώθηκε προχθές Τετάρτη στη διάρκεια μιας ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη, να κινδυνεύει να πέσει στο έδαφος ενώ Ισραηλινοί αστυνομικοί διαλύουν το πλήθος.

Δεν έχει προσδιοριστεί η προέλευση των πυρών

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως δεν είναι δυνατό προσώρας να προσδιοριστεί η προέλευση των πυρών που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου, που είχε επίσης και την αμερικανική υπηκοότητα, κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη προχθές Τετάρτη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνάς του.

 

«Το συμπέρασμα της προκαταρκτικής έκθεσης είναι πως δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί από πού προήλθε ο πυροβολισμός που σκότωσε τη δημοσιογράφο», ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να είναι παλαιστινιακής ή ισραηλινής προέλευσης.

 

 

Πηγή: Ethnos.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *