Breaking News
ΠΟΛΙΤΙΚEΣ ΑΝΤΙΔΡAΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝIΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠH ΤΗΣ ΑΓIΑΣ ΣΟΦIΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜI
ΤΑΓΙΠ, Ο «ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ ΠΟΡΘΗΤΗΣ»: Η ΝΕΑ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: ΤΟ “ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ” ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
2H ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ HEPHAESTUS WIEN ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ART-PROFILES.NET ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΧΙΤ VIRUS-ENTER GREECE ΜΕ ΣΤΟΧΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 156 ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚO ΕΘΝΙΚO ΑΦHΓΗΜΑ: ΚΥΡΙΑΡΧIΑ ΣΤΗ ΘAΛΑΣΣΑ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ Ι.ΚΑΛΙΝ: «ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ»
ΠΟIΟΣ “EΣΤΕΙΛΕ” ΤΗΝ ΤΟΥΡΚIΑ ΣΤΗ ΛΙΒYΗ;
ΓΕΡΜΑΝΙΚOΣ ΤYΠΟΣ: ΑΝΗΣΥΧIΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓOΜΕΝΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: 60 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
“ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΩΝ” ΜΕ… ΔΟΛΩΜΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΑΓIA ΣΟΦIA: Η ΑΠOΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟY ΣΤΕ – ΠΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕIΤΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠH ΣΕ ΤΖΑΜI
“ΤΖΑΜI” ΚΑΙ ΕΠΙΣHΜΩΣ Η ΑΓIA ΣΟΦIA – Ο ΕΡΝΤΟΓAΝ ΥΠEΓΡΑΨΕ ΣΧΕΤΙΚO ΠΡΟΕΔΡΙΚO ΔΙAΤΑΓΜΑ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: H ΙΤΑΛΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΛΥΠΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΤΟΥΡΚΙΚH ΑΠΕΙΛH ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚH ΑΛΛΗΛΕΓΓYΗ
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΨΑΡΙΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020: ΤΕΛΟΣ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
ΚΟΣΜΟΣ
EΚΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ – «ΣΙΓΗΣΑΝ» 21 ΕΚ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΟΥΠΕΙ

Σύμφωνα με έκθεση των μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, από αρχές Ιανουαρίου μέχρι και τέλος Μαρτίου, στην επαρχία Χουπέι που χτυπήθηκε από τον Covid-19 έχουν σταματήσει να λειτουργούν 21 εκατομμύρια γραμμές κινητών τηλεφώνων, και περισσότερες από 840.000 σταθερές γραμμές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα κινητά τηλέφωνα είναι σημαντικά για τους Κινέζους αφού μέσα αυτά η κυβέρνηση παρακολουθεί τους πολίτες σε σχέση με τον ιό και την εξάπλωση του. Οι εκτιμήσεις που γίνονται στην έκθεση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανόν οι νεκροί να είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που έχει ανακοινώσει η Κινεζική κυβέρνηση.

 

Έβλεπαν τον κίνδυνο από το 2018

Πριν από δύο περίπου χρόνια, Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Κίνα, μεταξύ των οποίων ο  Τζέιμσον Φας, επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Ουχάν, και ειδικοί επιστήμονες επί θεμάτων υγείας είχαν επισκεφθεί το εργαστήριο επιδημιολογίας της Ουχάν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Washington Post, στην ιστοσελίδα του κινεζικού εργαστηρίου υπήρχε μάλιστα ανάρτηση για την εν λόγω επίσκεψη στην αγγλική γλώσσα, αλλά διεγράφη πρόσφατα.

Ύστερα από την προαναφερθείσα επίσκεψη οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν αποστείλει δυο έγγραφα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου έκαναν λόγο για «ζητήματα ασφάλειας και διαχείρισης» στο εργαστήριο. Μάλιστα, η πρώτη ειδοποίηση αναφερόταν συγκεκριμένα στις έρευνες του εργαστηρίου για τις νυχτερίδες και στο ενδεχόμενο μιας πανδημίας τύπου SARS.

«Κατά την εκεί παραμονή μας και τις συνομιλίες μας με τους επιστήμονες, μας τόνισαν ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικούς και τεχνικούς που μπορούν να διαχειριστούν τέτοιου είδους ερευνητικές εργασίες» αναφέρεται στην ειδοποίηση των αμερικανικών Αρχών στην Κίνα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Κυρίως όμως», σημειώνεται στο έγγραφο που επικαλείται η Washington Post, «υπήρξαν σοβαρά ευρήματα για την πιθανότητα ένας κοροναϊός τύπου SARS να μεταδοθεί από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους».

Ο Σιαο Κιανγκ, ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, υποστηρίζει ότι το ανωτέρω έγγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα στους κινδύνους που θα μπορούσε να επιφέρει στη δημόσια υγεία ένα ατύχημα από το εν λόγω εργαστήριο.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερωθεί με έκθεση για ενδεχόμενη Πανδημία από τον Σεπτέμβριο του 2019

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αγνόησε τον Σεπτέμβριο του 2019 μια έκθεση που προειδοποιούσε για μια Πανδημία και τις επιπτώσεις που θα είχε στις ΗΠΑ. Η μελέτη του Λευκού Οίκου προειδοποίησε ότι μια πανδημία, όπως αυτή του κορωναϊού που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος, θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο μισού εκατομμυρίου Αμερικανών και να κοστίσει στην οικονομία μέχρι και 3,8 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η μελέτη αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα δήλωναν επανειλημμένα αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου σχετικά με τον κοροναϊό που έρχεται από το πουθενά και προκαλώντας απρόβλεπτες καταστροφές στην οικονομία των ΗΠΑ, σημειώνουν οι Times.

Η εντολή για την μελέτη αυτή δόθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, σε δύο άτομα εξοικειωμένα με το θέμα και οι οποίοι  προειδοποίησαν τους αξιωματούχους να μην εξομαλύνουν τους κινδύνους της ετήσιας γρίπης με πιθανή πανδημία. Μέλη της κυβέρνησης όπως και ο Αμερικανός Πρόεδρος, είχαν υποβαθμίσει τον κοροναϊό, συγκρίνοντάς τον με τη γρίπη.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι ενδέχεται να υποτιμούν τους οικονομικούς και υγειονομικούς κινδύνους που προκαλεί η πανδημική γρίπη και να μην επενδύσουν σε τρόπους μείωσης αυτών των κινδύνων» ανέφερε η μελέτη

Ένας από τους συντάκτες της μελέτης, ο οποίος έχει εγκαταλείψει από τότε τον Λευκό Οίκο, εκτιμά ότι η πλειοψηφία της οικονομικής δραστηριότητας θα πρέπει να σταματήσει για δύο έως οκτώ μήνες για να επιβραδύνει τον πιθανό ιό, σύμφωνα με τους Times.

Η μελέτη, η οποία δεν προέβλεψε συγκεκριμένα τον κορωναϊό, μοντελοποίησε μια πανδημία που αφορούσε έναν ιό παρόμοιο με την πανδημία γρίπης του 1918 ή τη γρίπη των χοίρων του 2009 που έπληξε τη χώρα. Το μοντέλο της γρίπης στη μελέτη, ωστόσο, ήταν λιγότερο μεταδοτικό και λιγότερο θανατηφόρο από ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι λένε ότι ο κορωναϊός μπορεί να είναι.

Οι συντάκτες της εκτιμούν ότι μια πανδημία θα μπορούσε να αναγκάσει την οικονομική δραστηριότητα να μειωθεί κατά 36 δισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα. Αλλά αν οι αξιωματούχοι δεν έκαναν τίποτα για να συγκρατήσουν τον ιό, η χώρα θα μπορούσε να χάσει 13 τρισ. Δολάρια, ή τα δύο τρίτα των αναμενόμενων πωλήσεων των ΗΠΑ το τρέχον έτος.

Photo: REUTERS/Aly Song

 

Πηγή:Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *