Breaking News
ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΡΟΛΟ, ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Ο Ζ. ΜΠΟΡΕΛ
ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΘΡIΛΕΡ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙA: ΕΝΤΟΠIΣΤΗΚΕ ΠΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ
ΣΕΡΒΙΑ: ΕΙΣΒΟΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΥ LOCKDOWN
«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ»: ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ HIV ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΑΝΗΣΥΧIΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΑΓOΜΕΝΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ – ΙΧΝΗΛΑΤΟYΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦEΣ ΔYΟ ΣEΡΒΩΝ
ΣΤOΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚEΣ ΠΡΟΚΛHΣΕΙΣ, ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝAΜΕ
ΑΙΓΑΙΟ: 50 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ – ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ
Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΣΕ ΡΩΣΟ ΠΡEΣΒΗ: «ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ»
Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ : «ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΖΩEΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»
ΕΛΛAΔΑ-ΙΣΡΑHΛ: ΕΓΚΡIΘΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝIΑ ΓΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚO ΕΞΟΠΛΙΣΜO ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣIΕΣ AΜΥΝΑΣ
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΤΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΧ- ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ “ΣΚΟΥΠΑ” ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ Ο ΚΗΦΙΣΟΣ; ΚΑΙ ΟΜΩΣ…ΝΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ: ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ
8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: 27 ΤΑ ΝEΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜEΝΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, 17 ΕΙΣΑΓOΜΕΝΑ
ΚΑΒΑΛΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ
ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΡΕΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΡΥΚΤΩΝ
ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ
BREXIT: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΕ-ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ – ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

Ευρωπαίοι και Βρετανοί αρχίζουν σήμερα νέο γύρο εντατικών συνομιλιών, τις πρώτες δια ζώσης από τον Μάρτιο, με στόχο να καταγράψουν τελικά την πρόοδο που απαιτείται για την διαμόρφωση της μετά το Brexit σχέσης τους και την αποφυγή ενός καταστροφικού “no deal” στο τέλος της χρονιάς.

Οι συνομιλίες ξεκινούν σήμερα στις Βρυξέλλες και θα συνεχίζονται κάθε εβδομάδα εναλλακτικά στην βελγική πρωτεύουσα και το Λονδίνο μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Λονδίνο και Βρυξέλλες δηλώνουν ότι η εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων θα επιτρέψει να δοθεί “νέα ώθηση”, έπειτα από τέσσερις γύρους άκαρπων συνομιλιών.

Ο βρετανός πρωθυπουργός δηλώνει ότι επιθυμεί να υπάρξουν μέχρι το τέλος του Ιουλίου οι μεγάλοι άξονες ενός συμβιβασμού. Οι Ευρωπαίοι από την πλευρά τους, επικεντρωμένοι στο σχέδιο ανασυγκρότησης των ευρωπαϊκών οικονομιών μετά την επιδημία του κορονοϊού δεν κινούνται στα στενά αυτά χρονικά όρια και θεωρούν ότι ο Οκτώβριος θα είναι η “πραγματική στιγμή της αλήθειας” για το Brexit.

Οπως εξήγησε ο επικεφαλής ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ σε ομιλία του στο European Policy Center (EPC), “εκείνη την χρονική στιγμή θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο συμφωνίας…εάν θέλουμε να επικυρωθεί μέχρι το τέλος του έτους”.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αποχώρησε επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Ιανουαρίου, συνεχίζει να εφαρμόζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τότε, οι κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, με τους υψηλούς δασμούς και τους αυστηρούς τελωνειακούς ελέγχους, θα διέπουν τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Και οι δύο πλευρές θέλησαν να δημιουργήσουν θετική ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες . Ο Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι περιμένει ένα “μήνυμα” από τους Βρετανούς και υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει εποικοδομητική στάση για να βρεθεί ένας κοινός τόπος.

Ο Βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Φροστ του απάντησε στο Twitter ότι η βρετανική πλευρά προσέρχεται στις Βρυξέλλες με καλή πίστη για να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των Ευρωπαίων.

Ωστόσο, προειδοποίησε: “Θα πρόκειται για πραγματική διαπραγμάτευση και ορισμένες μη ρεαλιστικές θέσεις της ΕΕ πρέπει να αλλάξουν”.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με συνάντηση Μπαρνιέ-Φροστ και θα συνεχισθούν ολόκληρη την εβδομάδα μέσω επιμέρους ομάδων διαπραγμάτευσης των βασικών θεμάτων.

“Θα συμμετέχουν λίγες δεκάδες πρόσωπα και θα διεξάγονται σε περισσότερο πολιτικό επίπεδο σε σχέση με πριν, για να υπάρξει επίλυση διαφορών και καθορισμός κοινού πεδίου”, δήλωσε πηγή των συνομιλιών.

Ανάμεσα στα ακανθώδη ζητήματα, το θέμα της εγγύησης ισότιμων όρων ανταγωνισμού στον φορολογικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό τομέα που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση για να αποτρέψει την εμφάνιση μίας απορρυθμισμένης οικονομίας στις πόρτες της.

“Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θέλει αντίστοιχη με την ευρωπαϊκή ρύθμιση για το περιβάλλον, την αγορά εργασίας ή το κοινωνικό ρυθμιστικό πλαίσιο, οι σχέσεις μας θα είναι λιγότερο έντονες”, προειδοποίησε το Σάββατο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο δίκτυο Europa. “Και θα πρέπει να επωμισθεί τις συνέπειες”.

Αυτήν την εβδομάδα οι διαπραγματευτές θα συζητήσουν επίσης τον ρόλο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πρόσβαση των Ευρωπαίων αλιέων στα βρετανική ύδατα, καθώς και την μορφή που θα έχει η μελλοντική συμφωνία: ευρεία συμφωνία που θα καλύπτει όλους τους τομείς της σχέσης, όπως επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι, ή απλή εμπορική συμφωνία που θα συνοδεύεται από επιμέρους συμφωνίας, όπως θέλουν οι Βρετανοί.

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *