ΕΥΡΩΠΗ BLOOMBERG: Η ΕΕ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ 9ΜΗΝΗ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΤΟΣ ΣΕΝΓΚΕΝ
BLOOMBERG: Η Ε.Ε ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ 9ΜΗΝΗ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΤΟΣ ΣΕΝΓΚΕΝ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει την εννεάμηνη ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για όσους ταξιδεύουν εντός των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει το Bloomberg, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ενισχυτική δόση μετά το πέρας του 9μηνου θα είναι απαραίτητη.

Πληροφορίες του πρακτορείου κάνουν λόγο για πρόταση προς τις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν από τις 10 Ιανουαρίου τα σύνορά τους για όλους όσοι θα έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επιπλέον, οδηγίες για τα ταξίδια εκτός ΕΕ, αναμένονται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ πιέζουν ώστε να εξομαλυνθούν οι διαφορές στα μέτρα που έχουν ληφθεί ανά κράτος αναφορικά με τη διάρκεια των εμβολιασμών και τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

 Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών για ευάλωτες ομάδες, η Ιταλία έχει επιβάλει περιορισμούς στους ανεμβολίαστους και η Δανία εξετάζει το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Αυστρία έχει περιορίσει τα ταξίδια αναψυχής ως μέρος του γενικού lockdown τριών εβδομάδων.

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη αναμένεται να γίνει αναθεώρηση των κανόνων που ισχύουν και να οδηγήσει την ΕΕ στην κατάργηση από 1ης Μαρτίου της λεγόμενης «λευκής λίστας», δηλαδή του καταλόγου των χωρών από όπου μπορούν να εισέρχονται στην ομάδα των 27 κρατών ταξιδιώτες ανεξάρτητα από το πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Οι νέοι, αναθεωρημένοι κανόνες αναμένεται επίσης να επιτρέψουν στα παιδιά ηλικιών από 6 ως 17 ετών να ταξιδεύουν με αρνητικό μοριακό τεστ λίγο πριν την αναχώρηση, ακόμα και αν δεν έχουν εμβολιαστεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με την πρόταση, όσοι ταξιδιώτες έχουν κάνει εμβόλιο το οποίο δεν έχει την έγκριση του ΠΟΥ, καθώς και εκείνοι που έχουν νοσήσει, θα χρειάζονται απόδειξη αρνητικού τεστ PCR.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού για ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά σε άτομα των 60 ετών μόνο μετά τη λήψη και της ενισχυτικής δόσης.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 11:24

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *