ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ
APPLE CAR: ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΕΖΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το θέλουν χωρίς τιμόνι και φρένα και πλήρως αυτόνομο. Όμως το Apple Car στη φάση των δοκιμών του, λίγο έλειψε να στείλει στον άλλο κόσμο έναν πεζό.

Η μέχρι τώρα πορεία της Apple ήταν στρωμένη με τα ροδοπέταλα της επιτυχίας και των υψηλών κερδών αλλά και κάποιες μικρές «αστοχίες» που πάντως δεν επηρέασαν την πορεία της εταιρίας.

Μία τέτοια «αστοχία» φαίνεται να είναι η απόφασή της να εμπλακεί στην αυτοκίνηση. Το διαβόητο Apple Car, το οποίο δοκιμάζεται αυτό τον καιρό με την κωδική ονομασία Titan, δείχνει να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα κατά την φάση της εξέλιξής του.

Το αυτόνομο όχημα της Apple σύμφωνα με δημοσιεύματα φαίνεται ότι έχει σημαντικά προβλήματα στο λογισμικό του. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο δοκιμών, βασισμένο σε ένα τροποποιημένο SUV της Lexus, δείχνει να τα καταφέρνει αρκετά καλά σε προκαθορισμένες διαδρομές, όμως δυσκολεύεται σε δρόμους που δεν έχουν χαρτογραφηθεί.

Ένα περιστατικό που καταγράφηκε στις δοκιμές προβλημάτισε τους ανθρώπους της εταιρίας, καθώς το αυτοκίνητο βρέθηκε απέναντι σε ένα άνθρωπο που έκανε τζόκινγκ. Το όχημα δεν ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε και χρειάστηκε να επέμβει ο οδηγός, ώστε να μην χτυπήσει τον άνθρωπο.

Τα δείγματα αυτά προβληματίζουν τους υπεύθυνους της εταιρίας οι οποίοι σχεδιάζουν να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους όταν θα είναι έτοιμο, χωρίς τιμόνι ή πεντάλ φρένου.

Ένα ακόμα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Project Titan είναι οι συχνές αλλαγές που υπάρχουν στο προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την εξέλιξη του οχήματος. Τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τρεις φορές τον επικεφαλής του προγράμματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει σαφή κατεύθυνση για το που πηγαίνει και ποιες είναι οι προτεραιότητες.

Ένα επιπλέον στοιχείο που προβληματίζει αρκετούς είναι ότι το ίδιο το αφεντικό της Apple, ο Tim Cook δεν φαίνεται να είναι και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου και σπάνια επισκέπτεται τα γραφεία που γίνεται η εξέλιξή του.

Μάλιστα, οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα μέσα στην εταιρία υποστηρίζουν ότι αρκετά μεγάλα στελέχη κοροϊδεύουν το αυτοκίνητο της Apple για τις συνεχείς αποτυχίες του.

Όλα αυτά δεν είναι καλά μαντάτα για την ομάδα του project Titan, οι οποίοι θέλουν να έχουν έτοιμο ένα αυτοκίνητο μέσα στην επόμενη χρονιά. Το σχέδιο του αμαξώματος και η γενικότερη προσέγγιση φαίνεται να έχει προχωρήσει αρκετά. Όμως το software είναι αρκετά πίσω.

Η απόλυτη δηλαδή ειρωνεία: Αυτό που μοιάζει ο τομέας στον οποίο κυριαρχεί η Αpple ίσως αποδειχτεί και το αδύνατο σημείο του.
Πηγή: Νewsauto.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *