Breaking News
ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ» ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ;
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ SULPHUR CAP ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΑ
ΤΖΟΝ ΜΠΟΛΤΟΝ : Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
H ΑΠΟΥΣΙΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ
AMAΘΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΝ
ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ!
Ο “ΙΚΑΡΟΣ ΠΕΤΑΞΕ” ΜΕ ΤΗΝ AEGEAN
Η ΒΕΝΕΤIΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕI ΣΤΟΝ ΚΑΤAΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠOΛΕΙΣ ΣΕ ΚIΝΔΥΝΟ
Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΖΟΝ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΤΟΥ 60ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ: ΟΙ 110 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΙΚΗΣΑΝ 3.000 ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΧΑΡΡΥ
ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΑΚΗΣ: Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ»
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ
AΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΧΩΡΟΙ , ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι μαθητές έμειναν στη χώρα είκοσι ολόκληρες ημέρες και είχαν την ευκαιρία για πολυσχιδείς δραστηριότητες, που τους άφησαν ενθουσιασμένους.

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές ευχάριστα απρόβλεπτες και συγκινητικές στιγμές, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη 19 μαθητών από τον Παναμά στο πλαίσιο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και επαφής τους με τον ελληνικό πολιτισμό – και τη χώρα μας γενικότερα. Πρόκειται για ομογενείς 3ης και 4ης γενιάς και ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που διοργανώθηκε από την πρεσβεία του Παναμά στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, τον Δήμο Πειραιά και το Odysseus & Athena Institute. Οι μαθητές έμειναν στη χώρα είκοσι ολόκληρες ημέρες (από τις 11 έως τις 30 Ιανουαρίου) και είχαν την ευκαιρία για πολυσχιδείς δραστηριότητες, που τους άφησαν ενθουσιασμένους.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και άκρως ενδιαφέρον εγχείρημα, που ενισχύει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των δύο χωρών και γι’ αυτό αποτέλεσμα και σημείο αναφοράς στην δεξίωση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (στο Onasis Cultural Center) από την Πρεσβεία του Παναμά, με αφορμή την επέτειο για την ανεξαρτησία της χώρας.Κατά κύριο λόγο βέβαια παρακολούθησαν εντατικά μαθήματα Ελληνικών, όπου σημείωσαν σημαντική πρόοδο.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε γνωριμία με την Ελλάδα: Επισκέφθηκαν το Μουσείο Μαραθωνίου δρόμου και την αφετηρία του κλασικού Μαραθωνίου στον Τύμβο. Πήγαν στο Λαύριο, στο αρχαίο θέατρο Θορικού, τα πλυντήρια μεταλλευμάτων και το αρχαίο λιμάνι. Επίσης στο Σούνιο και στο ναό του Ποσειδώνα.Τα παιδιά επισκέφθηκαν ακόμα τους Δελφούς και την Αγόριανη, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν χιόνι – για κάποια από τα παιδιά ήταν η πρώτη φορά στην ζωή τους που έβλεπαν χιόνι. Επίσης πέρασαν από το φράγμα του Μόρνου, για να δουν το έργο και την τεχνητή λίμνη που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωμάτινο φράγμα στην Ευρώπη, και το μεγαλύτερο έργο μεταφοράς πόσιμου νερού στην Ευρώπη.Έκαναν επίσης μαθήματα θεάτρου και έπαιξαν ένα χορικό της Αντιγόνης στο θέατρα τέχνης Κάρολος Κουν.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και παρακολούθησαν δυο εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αλλά και το μουσείο Ακρόπολης, τον ιερό βράχο, την Πλάκα και το Μοναστηράκι.Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν φιλοξενηθήκαν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου παρακολούθησαν μια προπόνηση της ομάδας και τον αγώνα με την Ξάνθη.Φυσικά γεύτηκαν την ελληνική κουζίνα (με προτίμηση τον μουσακά) την οποία λάτρεψαν (λογικό), ενώ η πιο εντυπωσιακή ίσως εμπειρία ήταν όταν μυήθηκαν στα μυστικά των ελληνικών χορών, μαθαίνοντας Ικαριώτικο και Μπάλο.
th2

th4

tht56

 

Πηγή: Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!