Breaking News
Η ΣΕΡΒΙΑ ΘΑ ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΕΙ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΕΕ-ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ
ΕΕ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ 27 ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΛΑΦΟΝ 5% ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Ο ΣΙ ΜΙΛΗΣΕ: ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ: Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕ 10ΗΜΕΡΗ “ΕΚΔΡΟΜΗ” ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ – ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ [VIDEOS]
«ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΑΚΕΤΑ» ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΖΩΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑΡΑΞΙΑΣ
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: ΈΝΤΟΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
ΙΝΔΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ: Η ΙΝΔΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
ΒΕΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ – “ΝΑΙ” ΓΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: «ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ» ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ
5G – ΚΑΒΓΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ απέρριψαν το αίτημα της κυβέρνησης να αναβάλλουν το λανσάρισμα των δικτύων 5G λόγω φόβων για παρεμβολές στα ηλεκτρονικά συστήματα των αεροσκαφών.

Την Παρασκευή, το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) ζήτησαν από την AT&T και τη Verizon να αναβάλλουν το πολύ για δύο εβδομάδες την εμπορική διάθεση της υπηρεσίας, μετά την προειδοποίηση της Airbus και της Boeing ότι το 5G θα μπορούσε να έχει «τεράστιες αρνητικές συνέπειες για την αεροπορική βιομηχανία».

Η ανησυχία εστιάζεται στην «ζώνη C» του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος που χρησιμοποιείται στο 5G, της οποίας τα δικαιώματα χρήσης κόστισαν στις εταιρείες κινητής 80 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την FAA το σήμα της ζώνης C ίσως προκαλεί παρεμβολές σε ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα όπως τα ραδιοϋψόμετρα, όργανα που  δείχνουν το ύψος πτήσης.

Η AT&T και Verizon δήλωσαν την Κυριακή ότι δεν θα αναπτύξουν εξοπλισμό 5G γύρω από αεροδρόμια για διάστημα έξι μηνών, απέρριψαν όμως άλλους περιορισμούς στη χρήση της ζώνης C.

Το σήμα της ζώνης C του 5G ίσως επηρεάζει την ένδειξη για το ύψος πτήσεις(Frans Zwart, CC BY-NC-ND)

Υποστηρίζουν μάλιστα πως η αποδοχή του αιτήματος για αναβολή «θα ήταν ανεύθυνη παραίτηση του λειτουργικού ελέγχου που απαιτείται για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών δικτύων επικοινωνίας παγκόσμιας κλάσης».

Οι δύο εταιρείες θα ορίσουν πάντως «ζώνες αποκλεισμού» γύρω από τα αεροδρόμια, πρακτική που εφαρμόζεται προληπτικά στη Γαλλία.

«Οι νόμοι της φυσικής είναι ίδιοι στις ΗΠΑ και τη Γαλλία» έγραψαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιρειών σε κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Μεταφορών.

«Εφόσον οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν άδεια να πραγματοποιούν καθημερινά πτήσεις στη Γαλλία, τότε οι ίδιες συνθήκες λειτουργίας θα πρέπει να τους επιτρέπουν να κάνουν το ίδιο και στις ΗΠΑ».

Η FAA υποστηρίζει από την πλευρά της ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη Γαλλία εκπέμπουν σε χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας συγκριτικά με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, τα γαλλικά δίκτυα χρησιμοποιούν στο 5G τμήμα του φάσματος που βρίσκεται πιο μακριά από το φάσμα των ραδιοϋψομέτρων.

Η Verizon διαβεβαιώνει ότι αρχικά θα χρησιμοποιεί το ίδιο εύρος φάσματος με τη Γαλλία και θα ορίσει μεγαλύτερες ζώνες αποκλεισμού στις ΗΠΑ για να αντισταθμίσει τις διαφορές των δύο χωρών στα επίπεδα ισχύος.

Αναβολή στο λανσάρισμα του 5G ζήτησαν επίσης τα συνδικάτα των πιλότων και των αεροσυνοδών, αναφέρει το Reuters.

Η διαμάχη μπορεί να οδηγηθεί στα δικαστήρια, καθώς η ένωσης της αμερικανικής αεροπορικής βιομηχανίας Airlines for America είχε απειλήσει με προσφυγή αν δεν αναβληθεί το λανσάρισμα του 5G.

H FAA δήλωσε πως εξετάζει τα επιχειρήματα της AT&T και της Verizon και πως παραμένει αισιόδοξη για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Η ένωση CTIA της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας ανέφερε από την πλευρά της ότι το 5G χρησιμοποιείται ήδη σε 40 χώρες χωρίς ενδείξεις κινδύνου για τα αεροσκάφη.

3 Ιανουαρίου 2022 –  17:48

 

 

 

Πηγή: In.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *