Breaking News
ΕΛΛΑΔΑ
28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ ΤΟΥ F-16

Οι απίστευτης ακρίβειας ελιγμοί που εκτέλεσε ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους F-16 Falcon της ομάδας επίδειξης «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και το εντυπωσιακό άλμα των αλεξιπτωτιστών του Στρατού, που προσγειώθηκαν μπροστά από τους επίσημους -κάτι που συνέβη για πρώτη φορά- κέρδισαν τις εντυπώσεις στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην συμπρωτεύουσα για την επέτειο του «ΟΧΙ».

Το συγκινητικό μήνυμα με στίχους του Παλαμά

Με τους στίχους του Κωστή Παλαμά, ο πιλότος του F-16 της ομάδας επιδείξεων «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, ευχήθηκε χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, πετώντας στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

«Πέρασαν 81 χρόνια», ανέφερε ο πιλότος, «από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό, πάλεψε και νίκησε». Και πρόσθεσε: «Επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά πως “η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα, μετριέται και με το αίμα”».

Το αεροσκάφος F-16 εκτέλεσε κατακόρυφους ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη.

Εντυπωσίασαν οι αλεξιπτωτιστές

Η ελεύθερη πτώση δύο αλεξιπτωτιστών του Στρατού και η επίδοση της ελληνικής σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν από τα στιγμιότυπα που κέρδισαν τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Είμαστε περήφανοι για εσάς», ανέφερε, συγκινημένη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τους αλεξιπτωτιστές αλλά και τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης.

Δείτε το βίντεο με το άλμα των αλεξιπτωτιστών:

Δέος από το ιστορικό Spitfire

Εντυπωσιακή ήταν και η διέλευση του ιστορικού Spitfire, για πρώτη φορά, πάνω από τη Θεσσαλονίκη. Το ανακατασκευασμένο μαχητικό Supermarine Spitfire MJ755 πέταξε σε σχηματισμό με ένα σύγχρονο μαχητικό F-16 της 335 Μοίρας «Τίγρης» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στρατηγός Φλώρος: Η σημερινή επέτειος συγκινεί και εμπνέει

«Η σημερινή επέτειος συγκινεί και εμπνέει με τα υψηλού συμβολισμού νοήματά της, διδάσκοντας με έναν μοναδικό τρόπο που νοηματοδοτεί το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον, στέλνοντας σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα προς κάθε ενδιαφερόμενο παραλήπτη», τόνισε στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Το ακατάβλητο πνεύμα του μετώπου που έφερε τότε στην πατρίδα τη νίκη εμπνέει, συγκινεί και κινητοποιεί τις ψυχικές δυνάμεις του έθνους μέχρι και σήμερα» συμπλήρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Εμπνέει», συνέχισε, «όμως ιδιαίτερα εμάς, τους σύγχρονους φρουρούς και φύλακες της πατρίδας, γεμίζοντάς μας με πείσμα και αταλάντευτη θέληση ώστε να συνεχίσουμε την εκτέλεση της αποστολής μας που δεν είναι άλλη από το να αντιτάσσουμε είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο το «ΟΧΙ» της εθνικής αξιοπρέπειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και έναντι οιασδήποτε απειλής ή πρόκλησης κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Επισήμανε, δε, ότι προορισμός μας «ως Έλληνες είναι να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αναμετριόμαστε με την αλαζονεία, τον επεκτατισμό και το άδικο! Λιγότεροι πάντα στον αριθμό, μα γενναιότεροι, και αιώνιοι θεματοφύλακες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των ιδεωδών του δυτικού πολιτισμού».

«Οι αθάνατοι ήρωες του έπους του ‘40 θα μας θυμίζουν πάντοτε το πανάρχαιο πρόσταγμα του έθνους, που ιεραρχεί τις προτεραιότητές μας τοποθετώντας πάνω από όλους και από όλα την πατρίδα: “Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς”!» καταλήγει στην ημερήσια διαταγή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021, 13:54

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *