Breaking News
ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ – ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ο ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΙ
Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΞΙΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MSG GROUP COMPANIES ΚΑΙ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ:ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ…
ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – “ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ”
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO: ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ “ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ” ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2025: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1821

Σημειώνεται η πρώτη ένοπλη σύγκρουση Ελλήνων υπό τον Βασίλειο Καραβιά και Τούρκων στο Γαλάτσι της Μολδοβλαχίας, δύο μέρες πριν από την έναρξη της Επανάστασης από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.

1848

Οι Μαρξ και Ένγκελς δημοσιεύουν το Κομουνιστικό Μανιφέστο, τη Βίβλο του Κομουνισμού.

1913

Έπειτα από διαπραγματεύσεις αντιπροσώπων του Εσάτ Πασά και του Ελληνικού Στρατηγείου Ηπείρου, υπογράφεται συμφωνία, με την οποία παραδίδονται άνευ όρων στον Ελληνικό Στρατό 1.000 τούρκοι αξιωματικοί, 32.000 άνδρες και 108 πυροβόλα. Έτσι, ο Ελληνικός Στρατός, με επικεφαλής τον Αρχιστράτηγο Διάδοχο Κωνσταντίνο, εισέρχεται απελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων.

1915

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος παραιτείται από πρωθυπουργός, κατόπιν διαφωνίας του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σηματοδοτώντας την αρχή του εθνικού διχασμού.

1958

Ο Άγγλος εικαστικός Τζέραλντ Χόρτομ σχεδιάζει το γνωστό σήμα της ειρήνης με το διχαλωτό σχήμα.

1973

Ισραηλινά μαχητικά καταρρίπτουν ένα πολιτικό αεροπλάνο των Λιβυκών αερογραμμών πάνω από το Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 108 από τους 113 επιβαίνοντες.

2005

Στην έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους ζήτησε την έναρξη μιας νέας εποχής στις διατλαντικές σχέσεις, κατά την ομιλία του και εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια ισχυρή Ευρώπη, ενωμένη, δημοκρατική και συμμάχου των ΗΠΑ για την προώθηση της ειρήνης στον κόσμο. Όσον αφορά τη Ρωσία, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι για να προοδεύσει ως ευρωπαϊκό έθνος, η ρωσική κυβέρνηση θα πρέπει να επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή της υπέρ της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Ο πρόεδρος Μπους και ο Γάλλος ομόλογός του Ζακ Σιράκ απηύθυναν έκκληση για την αποχώρηση της Συρίας από το Λίβανο και καταδίκασαν την δολοφονία του Λιβανέζου πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι.

Πηγή: SanSimera.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner