ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ “ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ” ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ

 

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) έκανε μια μεγάλη ανακάλυψη στο εξερευνητικό πηγάδι Şehit Aybüke Yalçın-1 στη συνοριακή περιοχή Τζουντί-Γκαμπάρ, 20 χλμ βορειοδυτικά του Τζίζρε, κοντά στο τριεθνές Τουρκίας, Συρίας, Ιράκ.

Το πηγάδι διανοίχτηκε στα 2.771 μέτρα. Το πηγάδι, σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει ροή 10.000 bpd.

Η νέα ανακάλυψη έχει εκτιμώμενο μέγεθος 1 δισεκατομμυρίου βαρελιών και είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη πετρελαίου στην ξηρά στην Τουρκία.

Η εταιρεία είπε ότι υπάρχουν περαιτέρω προοπτικές για εξερεύνηση στη συνοριακή περιοχή Cudi-Gabar. Η πραγματοποίηση αυτής της ανακάλυψης θα πρέπει επίσης να παίξει ρόλο βοηθώντας την Τουρκία να επιτύχει τον στόχο της για ενεργειακή ανεξαρτησία, είπε σε ανακοίνωση.

 

 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του TPAO Μελίχ Χαν Μπιλγκίν είπε ότι η ανακάλυψη θα οδηγήσει την εταιρεία να κατασκευάσει ένα περιφερειακό γραφείο στην επαρχία Σιρνάκ.

“Η ανάπτυξη των Sehit Aybuke Yalcin και Sehit Esma Cevik με περαιτέρω ανακαλύψεις όχι μόνο θα διοχετεύσει κεφάλαια για την τόνωση της οικονομίας στο Σιρνάκ, αλλά και θα επιτρέψει στην TPAO να κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο διυλιστήριο πετρελαίου για να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των κοιτασμάτων σε γειτονικές χώρες”, είπε ο αξιωματούχος.

Η TPAO σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διαδοχικές γεωτρήσεις αξιολόγησης και δοκιμές φρεατίων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους για να ενημερώσει τα πλήρη σχέδια ανάπτυξης πεδίου. Έχει υπογράψει μια μελέτη front-end engineering and design (FEED) για έναν αγωγό για την περιοχή.

Η εταιρεία αναμένει ότι η νέα ανακάλυψη θα παράγει 100.000 bpd, διπλασιάζοντας την τρέχουσα παραγωγή της Τουρκίας.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Capital.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *