ΔΙΕΘΝΗ
ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

Χωρίς την παρουσία κοινού πραγματοποιήθηκε, η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης. Όπως κάθε χρόνο, η συναυλία πραγματοποιήθηκε στη χρυσοποίκιλτη Αίθουσα Συναυλιών των Φίλων της Μουσικής. Την αίθουσα είχε δωρίσει πριν από 150 χρόνια, ο μεγάλος Έλληνας ευεργέτης και μαικήνας των Τεχνών -Βλάχικης καταγωγής- Νικόλαος Δούμπας.

Μέχρι την 7η Ιανουαρίου, στην Αυστρία δεν επιτρέπονται συναυλίες με κοινό, ωστόσο, πολλά δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές στον κόσμο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης από την -έστω και άδεια από κοινό- φημισμένη Χρυσοποίκιλτη Αίθουσα του Μεγάρου Φίλων της Μουσικής.

Το πρόγραμμα εστίασε στη μουσική δυναστεία των Στράους, ενώ την ορχήστρα διηύθυνε ο σπουδαίος Ιταλός μαέστρος Ρικάρντο Μούτι.

Ήταν η 81η στη σειρά Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία στα 179 χρόνια ιστορίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης. «Ίσως, στην επόμενη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία του 2022 συμπεριληφθεί και η εμπειρία από την πανδημία του κορωνοϊού, και ίσως βρεθεί ένα “βαλς της πανούκλας” για να γίνεται μία αναδρομή στην πανδημία», ανέφερε χαριτολογώντας ο διευθυντής της Φιλαρμονικής, Ντάνιελ Φρόσαουερ.

Πηγή: Euronews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *