Breaking News
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στην εκπομπή «ΝΕΤ 24», με τον Βασίλη Ταλαμάγκα στo Extra tv, 30-4-26, 10:00 μ.μ., για το αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκο Παναγούλη !
ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΝΣΚ: ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΤΙ ΜΑΔΡΑ ΚΑΙ ΤΕΜΠΗ
ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΡΤΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ
ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ – “ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”
Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΓΕΛΙΑ: “ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΓΑΛΛΙΚΑ”
29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΤΡΙΤΗ, 28-4-26 ΚΑΙ ΩΡΑ: 8:00 Μ.Μ., ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ»!
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ: “Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΩΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ”

Στη δεύτερη συνάντηση Ελλήνων και Αράβων ποιητών, με τίτλο «Από άλλο τόπο», συμμετείχε έπειτα από πρόσκληση του Κέντρου Ελληνικής και Αραβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού (Κ.Ελ.Α.Λ.Π.) της CulturePolis, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης.

«Η Δημόσια και η Πολιτιστική Διπλωματία ανοίγουν κι αυτές ένα μεγάλο παράθυρο στον κόσμο και συνδράμουν τα μέγιστα στην προσέγγιση των λαών μεταξύ τους. Επιτρέπουν να αντιληφθούμε καλύτερα τους γύρω μας, τους κοντινούς και τους μακρινούς, τις ανησυχίες και τα όνειρά τους. Επιτρέπουν και στην Ελλάδα, ως χώρα, να εκφράσει και να μεταφέρει τη δική της ματιά για την κοινωνία του σήμερα» τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Χρυσουλάκης.

Επίσης, επισήμανε ότι και η Δημόσια και η Πολιτιστική Διπλωματία καταδεικνύουν τις κοινές προσδοκίες και επιδιώξεις των λαών του Αραβικού κόσμου και των Ελλήνων, οι οποίοι μοιράζονται κοινά κομμάτια της Ιστορίας και βασίζονται σε διαχρονικούς δεσμούς και άριστες μεταξύ τους σχέσεις. Τα παραπάνω, προσέθεσε, έχουν σφυρηλατήσει στη συνείδησή τους την πεποίθηση ότι οι λαοί αυτοί ακολουθούν κοινή πορεία στο μέλλον με τους Έλληνες.

Περαιτέρω, ανέδειξε τη σημασία της ποίησης στην πολιτιστική διπλωματία. «Η Πολιτιστική Διπλωματία και δη η ελληνική διαθέτει ένα πολυδύναμο όχημα στα χέρια της: την ποίηση. Οι ποιητές μας είναι οι διαμεσολαβητές της κουλτούρας και του πολιτισμού μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος Έλληνες και Άραβες ποιητές της Διασποράς, που γράφουν ή έγραψαν ποίηση στη μητρική τους γλώσσα, ενώ ζουν ή έζησαν μακριά από τον τόπο τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε δυο γλώσσες, Ελληνικά και Αραβικά, με ταυτόχρονη μετάφραση των ομιλιών και των ποιημάτων από τους Πέρσα Κουμούτση, (Ελλάδα), Χάλεντ Ραούφ (Αίγυπτος). Την εκδήλωση συντόνισε η διευθύντρια του Κ.Ελ.Α.Λ.Π. Πέρσα Κουμούτση, συγγραφέας και μεταφράστρια αραβικής λογοτεχνίας. Συμμετείχαν οι Γιώργος Βέης, ποιητής, πρέσβης επί τιμή, Στάθης Γουργουρής, ποιητής, καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας πανεπιστημίου Κολούμπια, της Νέας Υόρκης, Ιμάν Μιρσάλ, Αιγύπτια ποιήτρια, καθηγήτρια Αραβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, Πανεπιστημίου Αλμπέρτα του Κεμπέκ, στον Καναδά, Ναζουάν Νταρουίς, Παλαιστίνιος ποιητής, αρχισυντάκτης του αραβόφωνου περιοδικού Αλ Άραμπι αλ Τζαντίντ.

Πηγή: Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner