ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠAΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚHΣ ΠΡΕΣΒΕIΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛIΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕIΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕIΑ

Xειροπέδες σε έναν υπάλληλο της βρετανικής πρεσβείας, που θεωρείται ύποπτος για κατασκοπεία προς όφελος της Ρωσίας, πέρασαν βρετανικές και γερμανικές αστυνομικές δυνάμεις στη γερμανική πόλη Πότσνταμ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Ο 57χρονος Βρετανός υπήκοος θεωρείται ύποπτος για τη μεταβίβαση εγγράφων σε ρωσική υπηρεσία πληροφοριών αντί χρηματικού ανταλλάγματος από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι πρόσφατα, ανέφερε σε δήλωσή του ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Γερμανίας.

Ο υπάλληλος της βρετανικής πρεσβείας συνελήφθη στην ευρύτερη περιφέρεια του Βερολίνου την Τρίτη, στο πλαίσιο κοινής έρευνας Βρετανών και Γερμανών, σύμφωνα με την ενημέρωση της Διοίκησης Αντιτρομοκρατίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

Τα φερόμενα αδικήματα του υπόπτου σχετίζονται με την «συμμετοχή σε δραστηριότητες υπηρεσίας πληροφοριών», σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο.

Το διαμέρισμα και ο χώρος εργασίας του υπόπτου έχουν ήδη ελεγχθεί και ο ίδιος θα οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή για να απολογηθεί. «Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» πρόσθεσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

 

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *