Breaking News
Ο Αν. Γραμματέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα και στην εκπομπή «NET 24» στο EXTRA tv (30/4/26) για τον ήρωα της δημοκρατίας, Αλέκο Παναγούλη !
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στην εκπομπή «ΝΕΤ 24», με τον Βασίλη Ταλαμάγκα στo Extra tv, 30-4-26, 10:00 μ.μ., για το αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκο Παναγούλη !
ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΝΣΚ: ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΤΙ ΜΑΔΡΑ ΚΑΙ ΤΕΜΠΗ
ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΡΤΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ
ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ – “ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”
Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΓΕΛΙΑ: “ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΓΑΛΛΙΚΑ”
29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ
ΥΠΕΞ: Η ΕΛΛAΔΑ ΜΕ ΒΑΘY ΑIΣΘΗΜΑ ΕΥΘYΝΗΣ ΔΕΣΜΕYΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟAΓΕΙ ΤΟ ΚΑIΡΙΟ EΡΓΟ ΤΗΣ IRHA ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕI ΖΩΝΤΑΝH Η ΜΝHΜΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Διαδεχόμενη τη γερμανική Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IRHA), η Ελλάδα με βαθύ αίσθημα ευθύνης δεσμεύεται να προάγει το καίριο έργο της για να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη του Ολοκαυτώματος, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ελλάδα ανέλαβε σήμερα, 1η Απριλίου, τη διαρκείας ενός έτους Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance/IRHA). Λόγω της πανδημίας, η εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής της Προεδρίας διεξήχθη διαδικτυακά και από ελληνικής πλευράς απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο αναλαμβάνων χρέη προέδρου της IRHA, πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης.

Κεντρικό θέμα της Ελληνικής Προεδρίας, όπως τονιζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα είναι η «Διδασκαλία και μάθηση για το Ολοκαύτωμα: Εκπαίδευση για έναν κόσμο χωρίς ποτέ ξανά γενοκτονία». Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται γνωστό πως θα διεξαχθεί σειρά εκδηλώσεων με στόχο την εκπαίδευση των νεότερων γενεών, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για το τί σημαίνει το Ολοκαύτωμα, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ.

Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Προεδρία της IRHA συμπίπτει με την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία και αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης αφενός ότι η οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας βασίστηκε στις ανθρωπιστικές αξίες και στις βασικές ελευθερίες και αφετέρου ότι η ελληνική κοινωνία δεσμεύεται να παραμείνει σε εγρήγορση ενάντια στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και τη λήθη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Το βίντεο από την εκδήλωση παραλαβής της Προεδρίας της IRHA από την Ελλάδα

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner