ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΑΜΠ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΠΣΠΟΝΔΙΑ

«Οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία είναι ισχυρότερες από ποτέ και συνεχίζουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία στις προσπάθειες της να επανενώσει το νησί σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, δηλώνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με την ευκαιρία της επετείου της 1ης Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας στη Λευκωσία αναφέρεται ότι στο μήνυμα του ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρει ότι «οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία είναι ισχυρότερες από ποτέ και συνεχίζουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, περιλαμβανομένης της Ενέργειας, της αντιτρομοκρατίας, της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της περιφερειακής σταθερότητας».

Οι ΗΠΑ, σημειώνει ο κ. Τραμπ, «συνεχίζουν να στηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία στις προσπάθειες της να επανενώσει το νησί σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

Πιστεύουμε, προσθέτει, ότι «αυτό θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον του λαού της Κύπρου ώστε να απολαμβάνουν διαρκή ειρήνη».

Ουδέτερο μήνυμα Ρωσίας

Σε δικό του συγχαρητήριο μήνυμα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντιμίττρι Μεντιέντεφ, αναφέρει ότι η Ρωσία και η Κύπρος συνδέονται με φιλικούς δεσμούς και συνεργασία.

«Είμαι βέβαιος ότι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων, όπως και η εφαρμογή των κοινών μας έργων στον τομέα της βιομηχανίας, των υποδομών, της επιστήμης, του πολιτισμού και άλλων, είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών», αναφέρει.

Εξάλλου, συγχαρητήρια μηνύματα έλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από δεκάδες αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Πρόεδρος της Γερμανίας, ο Πρόεδρος της Ιταλίας, ο Βασιλιάς της Σουηδίας, ο Πρόεδρος της Πολωνίας, η Πρόεδρος της Εσθονίας, ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας, ο Πρόεδρος της Κροατίας, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, ο Σουλτάνος του Ομάν, η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά, ο Πρόεδρος της Ελβετίας, ο Πρόεδρος του Νεπάλ, και δεκάδες άλλοι ηγέτες.

Πηγή: Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *