ΔΙΕΘΝΗ
ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΛΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε την ανάγκη επίλυσης των διαφορών Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντίρι, οι δύο ηγέτες επικοινώνησαν τηλεφωνικά και συζήτησαν το θέμα της Λιβύης και τη Συρία.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε στον Τούρκο ομόλογό του και την ανάγκη επίλυσης των διαφορών του με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη να σταματήσουν οι ξένες παρεμβάσεις και να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Οι ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι η βία στην Ιντλίμπ της Συρίας πρέπει να σταματήσει» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σε δεύτερο tweet του, ο Ντίρι υπογραμμίζει:

«Ο πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε επίσης τη σημασία της επίλυσης των διαφορών Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

 

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner