ΔΙΕΘΝΗ
ΤΡΑΜΠ: «ΕΞΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ DR.OZ»

Ο Τραμπ φέρεται να ήταν «έξαλλος» το πρωί της Τετάρτης για την ήττα του Ρεπουμπλικάνου Δρ. Μεχμέτ Οζ, από τον Δημοκρατικό Τζον Φέτερμαν,  Οι ενδιάμεσες εκλογές επρόκειτο να του ανοίξουν μια λεωφόρο για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024. Αντί γι’ αυτό, η εκλογική βραδιά ήταν απογοητευτική για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βλέπει τον κύριο ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του ενισχυμένο από τα αποτελέσματα.

Μάλιστα ο Τραμπ φέρεται να ήταν «έξαλλος» το πρωί της Τετάρτης για την ήττα του Ρεπουμπλικάνου Δρ. Μεχμέτ Οζ, από τον Δημοκρατικό Τζον Φέτερμαν,   στην κρίσιμη κούρσα για τη Γερουσία της Πενσυλβάνια.

Ο ίδιος, κατηγόρησε τα άτομα του κύκλου του – συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Μελάνια – ότι τον προέτρεψαν να υποστηρίξει τον αποτυχημένο πλέον υποψήφιο, σύμφωνα με όσα μέτεφερε μέσω Twitter η έμπειρη δημοσιογράφος των New York Times, Μάγκι Χάμπερμαν.

«Ο Τραμπ είναι πραγματικά έξαλλος σήμερα, ειδικά σε σχέση με τον δρα Οζ και κατηγορεί όλους όσοι τον συμβούλευσαν να τον στηρίξει, μεταξύ των οποίων και την σύζυγό του, περιγράφοντας το ως όχι μια από τις καλύτερες αποφάσεις του, σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του» έγραψε η δημοσιογράφος στο Twitter.

Ποιος είναι ο Οζ

Ο Τουρκο-αμερικανός Δρ Μεχμέτ Οζ, που πολλοί στις ΗΠΑ αποκαλούν «ο γιατρός της Αμερικής», έχει αποκτήσει στα 62 χρόνια του πολλές ιδιότητες και «πρόσωπα».

Γόνος Τούρκων μεταναστών, γεννημένος στο Κλίβελαντ του Οχάιο, ο μουσουλμάνος καρδιοθωρακοχειρουργός, μετά τη φοίτησή του στην Ιατρική του Χάρβαρντ, εργάστηκε σε μεγάλα ιατρικά κέντρα των ΗΠΑ για να εξελιχθεί σε γιατρό των celebrities, συνεργάτη της Όπρα Γουίνφρεϊ και παρουσιαστή της βραβευμένης με δέκα Emmy τηλε-ιατρικής εκπομπής «Τhe Dr. Oz Show».

Κατά τη δεκαετία του 1980 υπηρέτησε οικειοθελώς στον στρατό της Τουρκίας για έξι εβδομάδες (όσο η υποχρεωτική εκπαίδευση για πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό), προκειμένου να μην χάσει την τουρκική υπηκοότητα, την οποία διατηρεί ταυτόχρονα με την αμερικανική.

Ο ίδιος λέει ότι έκανε αυτή την επιλογή για να μπορεί να φροντίζει την άρρωστη μητέρα του, η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ και μένει στην Τουρκία. Με την… ευκαιρία πάντως, έχει ψηφίσει και σε τουρκικές εκλογές.

Αν και στις ΗΠΑ δεν απαγορεύεται στα μέλη του Κογκρέσου να έχουν διπλή υπηκοότητα, οι στενοί δεσμοί του Οζ με την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν έχουν επικριθεί έντονα, ακόμη και στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανικών για το χρίσμα του γερουσιαστή στην Πενσυλβάνια.

Πηγή: In.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *