ΕΛΛΑΔΑ
ΤΟ ATHENS FLYING WEEK ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ (ΦΩΤ.)

Στην Τανάγρα για το Athens Flying Week 2021, που φιλοξένησε εντυπωσιακά πολεμικά αεροσκάφη απ’ όλο τον κόσμο αλλά και στατικές εκθέσεις βρέθηκε ένας Λαρισαίος που ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με τον αερομοντελισμό. Ο λόγος για τον Κώστα Κουρούκα που πήγε στην Τανάγρα και περιγράφει όλα όσα είδε και τον εντυπωσίασαν για λογαριασμό της Larissanet.

«Ήταν ένα εξαιρετικό θέαμα από πολλές πλευρές. Οι επιδείξεις παρουσίασαν το κάτι το μοναδικό» λέει και διευκρινίζει πως ήταν εκεί «μερικά από τα καλύτερα ακροβατικά σμήνη».

Στην Τανάγρα, τα βλέμματα όπως εξηγεί έκλεψε το νέο απόκτημα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος Rafale, ενώ εντυπωσιακές ήταν οι «χορογραφίες» της «γαλλικής περιπόλου», των περίφημων Patrouille de France, καθώς και των «γερακιών» της Σαουδικής Αραβίας Saudi Hawks. Όλοι θαύμασαν το ελληνικό Spitfire, που ανακατασκευάστηκε με δωρεά του ιδρύματος «Ίκαρος», αλλά είδαν και το ελληνικό F-16 της ομάδας Ζευς, που πέταξε υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν άσκηση «COMBAT EVAC» αλλά και πλήθος διελεύσεων των πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και των πυροσβεστικών Canadair CL-415 και PZL.

Ο Κώστας Κουρούκας είναι ιδιαίτερα γνωστός στην τάξη των αερομοντελιστών καθώς από το εργαστήριο του φεύγουν παραγγελίες για όλη την Ελλάδα διαρκώς. «Στην Τανάγρα είδαμε και στατική έκθεση με εκθέματα όπως το γαλλικό Rafale, τα Tornado και τα F-15 της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, τα ιταλικά M-346, το C-130 από το Βέλγιο, τα αυστριακά PC-7, το Eurofighter Typhoon και το Tornado από τη Γερμανία» περιγράφει και λέει χαρακτηριστικά «ήταν ότι καλύτερο για μένα καθώς βρέθηκα στο χώρο που κινούμαι και φυσικά λατρεύω». Μάλιστα θεωρεί πως του δίνει τη δυνατότητα να μεγαλώσει τη γκάμα του αφού πήρε καινούριες ιδέες με όσα είδε. «Κάποια από αυτά εκτέθηκαν με επετειακό διάκοσμο».

Τα δύο πολεμικά αεροσκάφη Rafale και το ακροβατικό σμήνος της Γαλλικής Αεροπορίας «Patrouille de France», που πήραν μέρος στο «Athens Flying Week», πετούν πάνω από την Αθήνα σχηματίζοντας τα χρώματα της Ελλάδας, την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο ίδιος εκτιμά πως η αεροπορική ιδέα είναι πολύ ανεπτυγμένη στην Ελλάδα και αυτό βγαίνει ως συμπέρασμα από το γεγονός πως «Είχε πολύ κόσμο το Athens Flying Week και όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω. Πιστεύω πως όταν γίνεται κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το χάνουμε» λέει και παροτρύνει όσους δείχνουν ενδιαφέρον για τα αεροπλάνα να μη αφήνουν τέτοιες ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες.

Ο Κωνσταντίνος Κουρούκας εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει σπάσει το φράγμα της κατασκευής των 1.000 πολεμικών αεροπλάνων μοντελισμού σε όλες τις κλίμακες, πράγμα που δεν συναντάει κανείς εύκολα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.

Το επίσης σπάνιο με την περίπτωσή του είναι το γεγονός πως έχει μεγάλη εξειδίκευση στα Φάντομ καθώς έχει φτιάξει εκατοντάδες από αυτά.

Τα δύο πολεμικά αεροσκάφη Rafale και το ακροβατικό σμήνος της Γαλλικής Αεροπορίας «Patrouille de France», που πήραν μέρος στο «Athens Flying Week», πετούν πάνω από την Αθήνα σχηματίζοντας τα χρώματα της Ελλάδας, την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Για το πώς ξεκίνησε όλο αυτό έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι «Σε ηλικία 11 ετών πήρα το πρώτο αερομοντελιστικό περιοδικό. Πήγα κάποια μέρα στο βιβλιοπωλείο που ήταν κάτω από τον Άγιο Αχίλλιο. Τότε αν ήσουν τυχερός έβρισκες μέχρι και σε ζαχαροπλαστείο γιατί δεν υπήρχαν αντίστοιχα μαγαζιά. Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα το 1980 πήρα το πρώτο μου φάντομ σε κλίμακα 1:72. Με δεδομένο πως η 110 Π.Μ. ήταν στα φόρτε της δεν ήθελα και πολύ για να κολλήσω».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ 114 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗ ΤΑΝΑΓΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟ «ATHENS FLYING WEEK 2021» (EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ)

 

 

 

 

Πηγή:Larissanet.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *