ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ: ΣΤΑ 2.139 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ – Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Η διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία είναι πλέον ανεξέλεγκτη παρά την προσπάθεια της Νίκης Κεραμέως να καθησυχάσει τους ανάστατους γονείς και τους ανήσυχους εκπαιδευτικούς.

“Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%”.

Με το παραπάνω tweet η Νίκη Κεραμέως επιχείρησε να κλείσει τη συζήτηση για πιθανό κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω της τρομερής έκρηξης της πανδημίας στη χώρα την τελευταία εβδομάδα.

Με τη γνωστή μέθοδό της, να παραθέτει δηλαδή ποσοστά και όχι απόλυτα νούμερα, η Υπουργός Παιδείας προσπάθησε να καθησυχάσει γονείς και εκπαιδευτικούς και να πείσει όλα είναι εξαιρετικά στα ελληνικά δημόσια σχολεία αναφορικά με την πανδημία.

Ηρθε όμως το απόγευμα η ανακοίνωση των κρουσμάτων για να καταρρεύσει το υπουργικό αφήγημα ως χάρτινος πύργος.

Τι δεν λέει, λοιπόν, η Κα Κεραμέως: Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ανήλικους σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας είναι-μόνο για την Τρίτη-2.139! Πράγματι, το ποσοστό επί των συνολικών κρουσμάτων είναι περίπου 25%. Ως αριθμός όμως είναι τεράστιος.

Τη Δευτέρα, δε, ο αριθμός των ανηλίκων που διαγνώστηκαν θετικοί ήταν 1698. Δηλαδή μέσα σ’ ένα διήμερο 3837 κρούσματα εντοπίστηκαν σε σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά. Σ’ αυτά, όπως γίνεται κατανοητό ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται αυτά των εκπαιδευτικών.

Από τα παραπάνω γίνεται κάτι παραπάνω από σαφές ότι η διασπορά του ιού μέσα στις σχολικές κοινότητες είναι τεράστια. Και όμως, το σχετικό πρωτόκολλο δεν αλλάζει, για να κλείσει τμήμα πρέπει να νοσούν το 50% των μαθητών συν ένας/μία. Αλλιώς δεν βγαίνει το αφήγημα.

Το Υπουργείο επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με 3000 προσλήψεις αναπληρωτών μέσα στην εβδομάδα. Απαραίτητες το δίχως άλλο για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά αλλά σε αίθουσες των 25, 26 και 27 μαθητών.

Την ίδια ώρα στο Μαρούσι εθελοτυφλούν. Ξέρουν ότι είναι πλέον πανεύκολο για έναν γονιό να “κλέψει” με το self test του παιδιού του χωρίς να το κάνει καν, πράγμα που σημαίνει ότι η πραγματική εικόνα μπορεί να είναι και χειρότερη από ό,τι ξέρουμε. Δεν αντιδρούν όμως σε καμία περίπτωση. Δεν αυστηροποιούν τα πρωτόκολλα, δεν ενισχύουν το testing, δεν μειώνουν τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις…

Και η ζωή συνεχίζεται (;)

Παρουσίαση: Νίκος Γιαννόπουλος

09 Νοεμβρίου 2021 20:35

 

 

 

Πηγή:  News247.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *