ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις θα συναντηθεί απόψε στις 7 το απόγευμα στο Μόναχο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η συνάντηση αυτή κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική και πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων. 

Η συνάντηση θα γίνει σε μια περίοδο που υπάρχει αυξημένη ένταση στην ευρύτερη περιοχή, με την κρίση στην Ουκρανία να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης.  Να σημειωθεί ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται εν αναμονή της οριστικοποίησης της ημερομηνίας της συνάντησής του με τον  πρόεδρο των ΗΠΑ, κατά πάσα πιθανότητα για τον Απρίλιο. 

Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών κι αυτό υπήρξε επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από την αναβάθμιση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας,η οποία είχε συνοδευτεί από την επιστολή του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Άντονι Μπλίκεν προς τον πρωθυπουργό, όπου υπογραμμίζεται η υποστήριξη των ΗΠΑ στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, αλλά και στα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας.

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *