ΔΙΕΘΝΗ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒREXIT

Έτοιμο να κατεβάσει στρατό στους δρόμους για να διατηρήσει την τάξη το Ηνωμένο Βασίλειο, αν η χώρα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

 

 

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sunday Times είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας όπου παρουσιάζεται το σχέδιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για να αναπτύξει στρατεύματα στους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας που θα διατηρήσουν την έννομη τάξη σε περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους Sunday Times, οι οποίοι επικαλούνται ανώνυμη πηγή στο βρετανικό στρατό, το Λονδίνο ανέθεσε σε 20 αξιωματικούς να αναπτύξουν ένα σχέδιο για τη διατήρηση της τάξης στην περίπτωση του σκληρού Brexit.

Οι αξιωματικοί, άρχισαν να εργάζονται για το έργο την περασμένη εβδομάδα.

Ως βασικό τους καθήκον μέχρι πρότινος είχαν την επίβλεψη της επιχείρησης Temperer, η οποία έχει σχεδιαστεί για το συντονισμό των στρατιωτικών ενεργειών και πρακτικών μετά από τρομοκρατικές ενέργειες,

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα πλέον οι εν λόγω αξιωματικοί εστιάζουν στον καθορισμό τρόπων με τους οποίους ο στρατός μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία εάν επικρατήσιε το χάος στους βρετανικούς δρόμους.

Σχεδιάζουν, μεταξύ άλλων, την παράδοση πρόσθετων φαρμάκων στα νοσοκομεία σε περίπτωση ταραχών και τρόπους ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε μπαράζ παραιτήσεων από το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο, με αφορμή το προσχέδιο του Brexit.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, όμως μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι δεν έχουν μαζευτεί αρκετές υπογραφές για πρόταση μομφής.

 

 

Πηγή: Sputniknews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *