Στις 26 Ιουνίου θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2023 για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, όπως ανέφερε η δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του, Ρόη Παυλέα.
Τα δύο αδέλφια – 40 και 48 ετών – είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.
«Θα μας στοιχειώνει για πάντα αυτός ο λυγμός της μάνας του Γιώργου Καραϊβάζ, διότι χθες αναβίωσε τη δολοφονία του γιου της, δηλαδή τη στιγμή που της ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκε το παιδί της με τόσο βάναυσο τρόπο. Προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί οι ηθικοί αυτουργοί, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται και είναι σε καλό δρόμο» ανέφερε η κα Παυλέα.
Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, από δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο.
Οι πρώτες ενδείξεις ανέφεραν ότι πρόκειται για στυγνή δολοφονία από το οργανωμένο έγκλημα.
Στις 28 Απριλίου 2023, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Καραϊβάζ, η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις ημεδαπών ηλικίας 40 και 48 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι φέρονται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία.
Οι δύο συλληφθέντες, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στον ανακριτή, και με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Πηγή: Νewsbeast.gr
















Leave a comment