ΔΙΕΘΝΗ
ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Η κ. Μέτσολα αναμένεται να φτάσει στις 9.30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, όπου και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής της. Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η πρόεδρος του ΕΚ θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο μερών. Μετά τις συνομιλίες θα παραχωρήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 11:00, η κ. Μέτσολα θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στις 11:45, θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρίαση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Προέδρου της Βουλής.

Στις 12:20, θα έχει συνάντηση με τον Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, στο Λήδρα Πάλας.

Στις 13:00, θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν της η Πρόεδρος της Βουλής.

Στις 16:00, θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια.

Στις 18:00, με την Πρόεδρο της Βουλής θα μεταβούν στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου θα έχουν δημόσια διαβούλευση με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους φοιτητές και μέλη οργανώσεων νεολαίας.

Mε πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Νaftemporiki.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *