ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της πανδημίας και της οικονομίας.

Από τη Θεσσαλία όπου βρίσκεται από χθες (24.11.2021), ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το θέμα των αυξήσεων και στην αντιμετώπιση του θέματος από την κυβέρνηση.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν γέννησε αλλά μεγέθυνε την κρίση της ακρίβειας. Διότι τη στιγμή που ανεβαίνουν οι τιμές, αποφασίζει την εκχώρηση του 17% της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ πια σταματά να παίζει ρόλο ανακουφιστικό για τους πολίτες στον ανταγωνισμό των τιμών είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Πού είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, που είναι η ΡΑΕ; Ποιος ελέγχει τα καρτέλ; Η στάση Μητσοτάκη οφείλεται είτε σε ιδεοληψία, ότι θα τα ρυθμίσει όλα η ελεύθερη αγορά είτε σε ιδιοτέλεια. Αποτέλεσμα είναι ότι η αγορά στενάζει, ότι το εισόδημα μειώνεται.

Γιατί δεν αυξάνει τον κατώτατο μισθό; Προεκλογικά υπό την πίεσή μας έλεγε ότι θα δώσει αυξήσεις διπλάσιες της ανάπτυξης. Φέτος έχουμε ανάκαμψη πιθανότατα μεγαλύτερη του 6%. Γιατί δεν δίνει λοιπόν αύξηση;

Θα ψηφίσουμε αλλά δεν μπορούμε να μην πούμε ότι είναι κοροϊδία. Διότι εμείς είχαμε δώσει 680 εκατ., 750 εκατ. και 780 εκατ. ευρώ κοινωνικό μέρισμα και το 2019 δώσαμε τη μόνιμη 13η σύνταξη, την οποία κατήργησε. Μας ακούνε οι εξαπατημένοι συνταξιούχοι. Ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι θα κρατήσει την 13η σύνταξη, την κατήργησε. Από 120.000 εκκρεμείς συντάξεις επί των ημερών μας τις έχει πάει στις 400.000 και έρχεται τώρα να δώσει 250 ευρώ. Αυτό είναι κοροϊδία».

Για το θέμα της πανδημίας, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό λέγοντας: «Η αδράνεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης μας οδηγεί σε εκατόμβες θυμάτων, αλλά και σε ένα lockdown που θα είναι καταστροφικό και θα μπορούσε να αποφευχθεί αν εγκαίρως έπαιρνε τις απαραίτητες αποφάσεις και δεν φοβόταν να συγκρουστεί όπου χρειάζεται».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε μάλιστα ότι «η χώρα από τον Μάιο και μετά καταγράφει αρνητικά ρεκόρ, είμαστε στην χειρότερη θέση στη Δυτική Ευρώπη σε αριθμό θανάτων» παρουσιάζοντας  ένα διάγραμμα που δημοσίευσαν οι Financial Times «που δείχνει ότι η Ελλάδα σε αριθμό θανάτων και κρουσμάτων είναι πολύ πιο πάνω από την Αυστρία και πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ».

4 ερωτήματα

Την ίδια ώρα τα στελέχη της Κουμουνδούρου ζητούν απαντήσεις για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και θέτουν τέσσερα ερωτήματα.

«Πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ;

Ποιο είναι το ποσοστό θνησιμότητας εκτός ΜΕΘ;

Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι «ψευδοπρόβλημα» όπως είπε ο αδιανόητος κ. Παπαδημητρίου;  «Με 612 διασωληνωμένους η κυβέρνηση συμφωνεί με την άποψη του κ. Παπαδημητρίου ότι στην ΜΕΘ μπαίνει “όποιος έχει χάσει κάθε ελπίδα;” Ο συγκεκριμένος συνεχίζει να είναι βουλευτής της ΝΔ προσβάλλοντας τους υγειονομικούς και τις οικογένειες που έχουν ανθρώπους που δίνουν τη μάχη;»

Και τέλος, πότε θα ανακοινώσει το επόμενο καταστροφικό lockdown ο κ. Μητσοτάκης αφού δεν κάνει απολύτως τίποτα για να το αποτρέψει;» αναφέρει ειδικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πηγή: Newsit.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *