ΔΙΕΘΝΗ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Μια σειρά από χώρες έχουν εκφράσει την εναντίωσή τους στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Τακτική και Ομαλή Μετανάστευση, με την Γερμανίδα καγκελάριο να τάσσεται υπέρ.

Την υποστήριξή της στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Τακτική και Ομαλή Μετανάστευση εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, καλώντας σε παγκόσμιες προσπάθειες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση, αφ’ότου μία σειρά από χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αρνήθηκαν να υπογράψουν τη συμφωνία.

«Οι διαφωνίες που ακούμε τώρα για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, για την τακτική και ομαλή μετανάστευση, σε έναν κόσμο, όπου υπάρχουν 222 ένοπλες συγκρούσεις, σε έναν κόσμο όπου περισσότερα από 1 δισ. παιδιά επηρεάζονται από αυτές τις συγκρούσεις, σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν 68,5 εκατ. πρόσφυγες, 52% από αυτούς είναι παιδιά, αυτές οι οργανώσεις διαδραματίζουν φυσικά κεντρικό ρόλο. Το 2015… αισθανθήκαμε πόσο σημαντικό ήταν να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα των προσφύγων και των μεταναστών, από κοινού με τη διεθνή υπηρεσία Frontex και να μην υποθέτουμε ότι κάποια χώρα μπορεί να τα επιλύσει από μόνη της», σημείωσε η Μέρκελ, στην Μπούντεσταγκ.

Η καγκελάριος επεσήμανε ότι η διασφάλιση της βελτίωσης των συνθηκών για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε ολόκληρο τον κόσμο είναι σύμφωνη με τα εθνικά συμφέροντα του Βερολίνου.

Αυτά, την ώρα που η Αυστραλία, το Ισραήλ και η Πολωνία εισήλθαν στην ομάδα με την Αυστρία και τις ΗΠΑ που αντιτάσσεται στη συμφωνία. Την άρνησή τους να συμμετέχουν στη συμφωνία έχουν εκφράσει και η Κροατία, η Τσεχία και η Ουγγαρία.

Πηγή: Sputniknews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *