Breaking News
Ο Αν. Γραμματέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα και στην εκπομπή «NET 24» στο EXTRA tv (30/4/26) για τον ήρωα της δημοκρατίας, Αλέκο Παναγούλη !
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στην εκπομπή «ΝΕΤ 24», με τον Βασίλη Ταλαμάγκα στo Extra tv, 30-4-26, 10:00 μ.μ., για το αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκο Παναγούλη !
ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΝΣΚ: ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΤΙ ΜΑΔΡΑ ΚΑΙ ΤΕΜΠΗ
ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΡΤΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ
ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ – “ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”
Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΓΕΛΙΑ: “ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΓΑΛΛΙΚΑ”
29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ: ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΤΕΤΡΑΜΕΡΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Την «αυξανόμενη και απτή στήριξη» της Ουάσινγκτον για τη δημιουργία ενός «δομημένου τετραμερούς μηχανισμού συνεργασίας» για την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέι Ντιπάρτμεντ με αφορμή την ενεργειακή Διάσκεψη ΗΠΑ-Ελλάδας-Κυπρου-Ισραήλ.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, οι υπουργοί Ενέργειας των τεσσάρων χωρών «συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα για τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

 

Στήριξη στα Κυριαρχικά Δικαιώματα των Κρατών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

«Οι υπουργοί εξέφρασαν την έντονη υποστήριξή τους στα δικαιώματα των κυρίαρχων κρατών προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο».

 

Πλήρη Υποστήριξη στην Κυπριακή ΑΟΖ

«Οι υπουργοί και οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν την πλήρη υποστήριξή τους και την αλληλεγγύη τους προς τις προσπάθειες που καταβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία για την εξερεύνηση και ανάπτυξη των πόρων που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα πρόσφατα προκλητικά βήματα που έχουν ξεκινήσει στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναβεβαίωσαν επίσης τη θέση τους ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού πρέπει να κατανέμονται ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».

 

Συμφωνία για Ομάδα Εργασίας Υψηλού Επιπέδου (HLWG)

Οι υπουργοί και οι Ηνωμένες Πολιτείες εντόπισαν αρκετούς σημαντικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται:

Έργα υποδομής

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η αποθήκευση της ενέργειας

Η ετοιμότητα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Παράλληλα, συμφώνησαν να συγκροτήσει Ομάδα Εργασίας Υψηλού Επιπέδου (HLWG) θα επισημάνει ειδικά ενεργειακά έργα και θα προτείνει τρόπους προώθησης της εφαρμογής τους. Η Ομάδα Εργασίας Υψηλού Επιπέδου θα δίνει αναφορά για την πρόοδό που έχει επιτευχθεί στους υπουργούς Ενέργειας σε τακτική βάση».

Επιπλέον, οι υπουργοί συμφώνησαν να εργαστούν για την υπογραφή συμφωνίας για κοινό μηχανισμό ετοιμότητας και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών για τις υπεράκτιες επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

 

Αγωγός «East Med»

«Οι υπουργοί Ενέργειας της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ επιβεβαίωσαν την υποστήριξη των χωρών τους για την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου East Med, ένα έργο μεγάλης σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο επίσης δημιουργεί μια στρατηγική σύνδεση μεταξύ της Ευρώπης και του Ισραήλ.

Οι υπουργοί υπενθύμισαν ότι η σχετική Διακρατική Συμφωνία έχει οριστικοποιηθεί από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ιταλία τον Δεκέμβριο του 2018 και έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2019 και θα υπογραφεί το ταχύτερο δυνατό από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

 

Δημιουργία «Ενεργειακού Διαδρόμου» στην Ανατολική Μεσόγειο για την ενεργειακή διαφοροποίηση της Ευρώπης

«Οι υπουργοί και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να υποστηρίξουν την ενεργειακή ανεξαρτησία των χωρών τους και τη δημιουργία ενός Ενεργειακού Διαδρόμου στην Ανατολική Μεσόγειο, συμβάλλοντας έτσι στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προωθώντας ενεργά τη διαφοροποίηση των πηγών και των διαδρομών εισαγωγής».

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner