ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς το μεσημέρι της Κυριακής και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα, προκειμένου να αποδειχθεί απόλυτα συνεπής σε αυτό.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, μετά την συγκλονιστική νίκη του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο6), την Παρασκευή, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός, κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του την πρόκριση σε τελικό Grand Slam, εντούτοις, όπως είναι φυσικό, θέλει η ονειρική του πορεία στο γαλλικό Όπεν να συνοδευτεί από την κατάκτηση του τροπαίου στο Παρίσι.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη) στις 16.00  (ΕΡΤ1, Eurosport 1) σε ένα ιστορικό γι’αυτόν μπρα-ντε-φερ, θα τεθεί αντιμέτωπος με το Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς και θα προσπαθήσει να πετύχει αυτό που μέχρι πριν λίγο καιρό φάνταζε με όνειρο: να πάρει στα χέρια του το τρόπαιο ενός Grand Slam, την ώρα που ο… μπαρουτοκαπνισμένος αντίπαλός του θα ψάχνει τον 19ο major τίτλο του.

Αναμφίβολα στη μεγάλη μονομαχία του με τον «Νόλε» στο «Philippe Cartier» φαβορί είναι ο Σέρβος, ο οποίος απέδειξε και στον ημιτελικό με τον Ναδάλ την τεράστια κλάση του, καθώς, ενώ βρέθηκε στα… σχοινιά απέναντι στον «βασιλιά» του χώματος, με μεγάλη ανατροπή επικράτησε με 3-1 του Ισπανού και πήρε την πρόκριση για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

Εντούτοις, ο Τσιτσιπάς με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, την απίστευτη ωριμότητα που πλέον δείχνει και τα ψυχικά αποθέματα που επιδεικνύει στα παιχνίδια του, όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, είναι για όλα ικανός.

Άλλωστε και ο Σέρβος στις δηλώσεις του, μετά τον ημιτελικό με τον Ναδάλ, έδειξε πόσο πολύ υπολογίζει τον Στέφανο.

«Είναι φοβερό επίτευγμα για τον Τσιτσιπά, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θέλει να σταματήσει εδώ» τόνισε ο «Νόλε», ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο «Tsitsifast» θα μπει στον τελικό για να… ματώσει για το τρόπαιο».

«Είναι σε εξαιρετική φόρμα, είναι πρώτος στο Race, έχει συνολικά τα καλύτερα αποτελέσματα» πρόσθεσε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, επισημαίνοντας παράλληλα για τον «Στεφ» ότι «Έχει ωριμάσει πολύ ως παίκτης και πιθανότατα είναι η καλύτερή του επιφάνεια. Παίξαμε έναν επικό ημιτελικό των πέντε σετ πέρυσι. Ξέρω ότι θα είναι και αυτό ένα δύσκολο ματς για μένα».

Πώς έφτασε ο Τσιτσιπάς στον τελικό:

Δεύτερος γύρος: Τσιτσιπάς-Σαρντί 3-0 σετ

Τρίτος γύρος: Τσιτσιπάς-Μαρτίνεθ 3-0 σετ

Φάση των «16»: Τσιτσιπάς-Ίσνερ 3-1

Προημιτελική φάση: Τσιτσιπάς-Μεντβέντεφ 3-0 σετ

Ημιτελικά: Τσιτσιπάς-Ζβέρεφ 3-2 σετ

Η προϊστορία του Στέφανου με τον Τζόκοβιτς

Συνολικά ο «Τsitsifast» έχει αναμετρηθεί στο παρελθόν επτά φορές με τον Σέρβο, με πιο πρόσφατη αυτή στη Ρώμη, σε έναν αγώνα που άρχισε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε το… Σάββατο, καθώς διεκόπη λόγω βροχής.

Σε αυτό το παιχνίδι ο Τζόκοβιτς επικράτησε με ανατροπή του Έλληνα τενίστα με 2-1 σετ.

Ο Τσιτσιπάς μετράει απέναντι στον Σέρβο δύο νίκες και πέντε ήττες, ωστόσο είναι αποφασισμένος την Κυριακή να κάνει ό,τι περνάει από τη… ρακέτα του, προκειμένου να τριτώσει γι’αυτόν το καλό απέναντι στον «Νόλε».

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η μόνη φορά που έχουν τεθεί αντιμέτωποι σε Grand Slam, ήταν στα ημιτελικά του περσινού Roland Garros, με τον Σέρβο να παίρνει δύσκολα τη νίκη με 3-2 σετ.

2018 Rogers Cup 3ος Γύρος: Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς 6-3, 6-7, 6-3

2019 Madrid Open Τελικός: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-3, 6-4

2019 Shanghai Masters Προημιτελικά: Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς 3-6, 7-5, 6-3

2019 Paris Masters Προημιτελικά Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-1, 6-2

2020 Dubai Open Τελικός: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-3, 6-4

2020 Roland Garros Ημιτελικά: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1

2021 «Internazionali BNL d’Italia Ημιτελικά: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 2-1 σετ 4-6, 7-5, 7-5

Εξασφαλισμένη η 4η θέση, με την κούπα εκτοξεύεται στο Νο3

Με τη νίκη που σημείωσε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό της Παρασκευής κέρδισε μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Έτσι από το Νο5, στο οποίο βρίσκεται από την προσεχή Δευτέρα έχει εξασφαλισμένο το Νο4 στο ταμπλό, που αποτελεί γι’ αυτόν career high.

Πάντως ενδέχεται να φτάσει ακόμη ψηλότερα ο «Στεφ», κάτι που θα συμβεί εάν επικρατήσει του Τζόκοβιτς στον τελικό.

Αν λοιπόν πανηγυρίσει τον παρθενικό του τίτλο σε Grand Slam στο Παρίσι ο Έλληνας πρωταθλητής θα φτάσει τους 8780 και θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο3, αφήνοντας πίσω του τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος έχει 8.630 βαθμούς και είναι τρίτος αυτή τη στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι ο «βασιλιάς του χώματος» αποκλείστηκε από τον Τζόκοβιτς στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του γαλλικού Όπεν, μετά την ήττα του με 3-1 σετ.

Το ποσό που θα λάβει αν κατακτήσει το τρόπαιο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς  με την παρουσία του στον τελικό του Roland Garros θα προσθέσει στον λογαριασμό του τουλάχιστον 750.000 ευρώ.

Αν μάλιστα κατακτήσει και το τρόπαιο, τότε θα δει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των… 1.400.000 ευρώ.

Πηγή: Zougla.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *