ΕΛΛΑΔΑ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνεται στην Δυτική Αττική και στο Λουτράκι.Μάχη με τις φλόγες δίνουν για ακόμη μία μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές και οι κάτοικοι. Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η φωτιά στην Ρόδο, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Σπάρτη, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβέστες για τυχόν αναζωπυρώσεις στην Δυτική Αττική και στο Λουτράκι.

Καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων, κατοικιών και επιχειρήσεων είναι το αποτύπωμα που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές των ημερών αυτών, την ώρα που ο καύσωνας «Κλέων» μπαίνει από σήμερα στην δεύτερη φάση.

Η κατάσταση ανά μέτωπο

Στη Δυτική Αττική, η κατάσταση είναι βελτιωμένη. Παρόλα αυτά παραμένουν στα μέτωπα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Στο Λουτράκι, η κατάσταση είναι πολύ καλή, με την πυροσβεστική να είναι ακόμα σε επιφυλακή αν και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Στη Σπάρτη, η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Λευκόχωμα, βρίσκεται σε ύφεση χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Πηγή: In.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *