ΔΙΕΘΝΗ
ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΟ ΚΡΙΒΟΙ ΡΟΓΚ- ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ- ΝΕΚΡΟΙ 200 ΠΟΛΩΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΚΟΒΟ!

Τις εκρήξεις επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος του Κριβόι Ρογκ, Αλεξάντερ Βικούλ και προέτρεψε τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια.

Επιπλέον, εκρήξεις ακούστηκαν και στο Zαπορίζια το πρωί, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστό από τα ΜΜΕ.

Παράλληλα, ηχούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, στις περιοχές Ντνεπροπετρόβσκ, Κιρόβογκραντ, Πολτάβα και Τσερκάσι. 

Νεκροί 200 Πολωνοί και 100 μισθοφόροι της Λεγεώνας των ξένων

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στην επίσημη ενημέρωση του τον θάνατο 200 Πολωνών στρατιωτών.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠ.ΑΜ.:

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν σημαντικές απώλειες.

-Ως αποτέλεσμα χτυπημάτων με όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων σε τρία σημεία προσωρινής ανάπτυξης Πολωνών μισθοφόρων στην περιοχή του χωριού Velikiye Khutor, στο Χάρκοβο, σκοτώθηκαν έως και 200 ​​στρατιώτες.

-Επιπλέον, στις περιοχές Seversk και Slavyansk, οικισμοί της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, σκοτώθηκαν από όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, περισσότεροι από 100 μισθοφόροι της λεγόμενης «λεγεώνας των ξένων» ενώ καταστράφηκε ένα άρμα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και οκτώ οχήματα.

-Η Επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν έξι θέσεις διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων στις περιοχές Petropavlovka, στο Χάρκοβο, Stelmahovka, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, Yampolovka, Torskoye, Ivano-Daryevka και Pobeda, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, καθώς και 67 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 164 συνοικίες.

-Στην περιοχή Vesele της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καταστράφηκε ένα ραντάρ αντι-πυροβολικού κατασκευής ΗΠΑ AN / TPQ-50.

-Στην περιοχή Kamyshevakha, στην Ζαπορίζιε, καταστράφηκε η αποθήκη όπλων πυραύλων και πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν στις περιοχές Mirnaya Dolina, Vershina, Novoandreevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και Zaliman της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

-Επιπλέον, πέντε ρουκέτες από τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS και Vilkha αναχαιτίστηκαν στις περιοχές των οικισμών Kremennaya και Popasnaya της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

 

Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας: Η Ρωσία σχεδιάζει κρυφά νέο κύμα επιστρατευμένων

Σύμφωνα, με το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σε ανάρτηση του στο Facebook, οι Ρώσοι ετοιμάζουν στις 10 Δεκεμβρίου νέο κύμα επιστρατευμένων. 

87 χιλιάδες νεκροί Ρώσοι στρατιώτες 

Από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει χάσει περίπου 87.310 στρατιώτες της, την τελευταία ημέρα – 600, σύμφωνα πάλι με το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 

Επίσης, οι Ρώσοι έχασαν περισσότερα από 18.000 εξοπλισμό

  • δεξαμενές – 2905 ( +4)
  • τεθωρακισμένα οχήματα μάχης – 5856 ( +8)
  • συστήματα πυροβολικού – 1897 ( +1)
  • MLRS – 395 ( +0)
  • συστήματα αεράμυνας – 209 ( +0)
  • αεροπλάνα – 278 ( +0)
  • ελικόπτερα – 261 ( +0)
  • Επιχειρησιακό-τακτικό επίπεδο UAV – 1555 ( +1)
  • πυραύλους κρουζ. ( +0)
  • πλοία/σκάφη – 16 ( +0)
  • εξοπλισμός αυτοκινήτων και βυτιοφόρα – 4412 ( +6)
  • ειδική τεχνική – 163 ( +0)

Πηγή: Pentapostagma.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *