ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

 

 

Της Φλώρας Μυρσαλιώτου∗

 

Με Πρωτοβουλία του  Συνοικιακού Συμβουλίου της Νέας Ερυθραίας στο Μορτερό σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία ο Υποδιοικητής του Τμήματος Ασφαλείας της Κηφισιάς, συζήτησε με τους κατοίκους της περιοχής της Νέας Ερυθραίας και τους συμβούλεψε σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των εγκληματικών ενεργειών και των κλοπών στην περιοχή, λόγω αύξησης  κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό. Το πρόβλημα φαίνεται να έχει ενταθεί πρόσφατα και πιθανοί λόγοι είναι η έλλειψη προσωπικού ασφαλείας γενικότερα στη χώρα, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα σπίτια από τους ίδιους τους ιδιώτες, αλλά η ελλειπής φωταγώγηση σε σημεία της πόλης μας.

Παρουσία αρκετών κατοίκων της περιοχής, Δημοτικών Συμβούλων και Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων αλλά και Υποψηφίων Δημάρχων, (βλέπουμε τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και τον κ. Γιάννη Τσαγκάρη) οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα προσωπικά τους δυσάρεστα περιστατικά όπου περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο παραβιάσθηκε το σπίτι τους και υπήρξαν θύματα κλοπής ή/και ληστείας αρκετές φορές. Τα συναισθήματα που διέκρινα στην έκφραση των κατοίκων ήταν φόβος, θυμός, αγανάκτηση, αλλά και αποφασιστικότητα να αλλάξουν την κατάσταση και να αυξηθεί η ασφάλεια στην περιοχή.

Μοιράστηκαν ιδέες για αύξηση των μέτρων ασφαλείας, αλλά και τον εντοπισμό πιθανών δραστών και μοτίβων κινήσεων των δραστών πριν τις παραβιάσεις στα σπίτια τους. Επίσης αναφέρθηκαν σε πιθανούς δράστες αλλά και στους τρόπους με τους οποίους οι κλέφτες θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε περίπτωση που εκείνη την ώρα το θύμα βρίσκεται στο σπίτι του.

Ο Υποδιοικητής Ασφαλείας εξήγησε στους κατοίκους πόσο διαρκεί μία κλοπή χρονικά και τα μοτίβα παραβιάσεων και απάντησε σε ερωτήσεις των κατοίκων, επίσης δήλωσε πως προσωπικός του στόχος είναι να συλληφθούν πάντα οι δράστες και να επέμβει όσο γρηγορότερα γίνεται, είτε η ομάδα ΔΙΑΣ, είτε το περιπολικό. Τέλος έδωσε συμβουλές στους δημότες για αύξηση μέτρων ασφαλείας μέσω προσωπικών του παραδειγμάτων ως απλός πολίτης.

Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή των κατοίκων ήταν μεγάλη και αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη της επερχόμενης δημοτικής αρχής, αλλά και των τοπικών συμβουλίων, ώστε οι πολίτες να είναι ασφαλείς και ήσυχοι στην καταπράσινη πόλη μας και να μπορούν πραγματικά να χαρούν το προνόμιο των μονοκατοικιών στις οποίες ζουν. Σαν ειδικός ψυχικής υγείας τονίζω, πως η αίσθηση της ασφάλειάς μας σα δημότες χρήζει άμεσης επανόρθωσης και αποκατάστασης και σαν κάτοικος της περιοχής θέλω να ευχαριστήσω  θερμά την κα Σαντιξή Μπρατσόλια για το συντονισμό της τόσο χρήσιμης ενημερωτικής εκδήλωσης στην περιοχή μας και το Αναξαγόρειο Λύκειο της Νέας Ερυθραίας και τον κ. Σπιθουράκη για την παροχή της αίθουσας και φυσικά τον ομιλητή Υποδιοικητή του Τμήματος  Ασφαλείας Κηφισιάς.

 

∗ Η Φλώρα Μυσαρλιώτου είναι Ψυχολόγος και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς –  Ενότητα Ν. Ευρθραίας με την “Επανεκκίνηση Τώρα”

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *