ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ – ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ

Oι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι έχουν ανακαταλάβει περισσότερα από 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφικών περιοχών και έχουν ανακτήσει τις τελευταίες ημέρες τον πλήρη έλεγχο δεκάδων πόλεων και χωριών, στο πλαίσιο των πολεμικών επιχειρήσεων για τα τελευταία προπύργια των ανταρτών στην Ιντλίμπ και το Χαλέπι.

Η προέλαση των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Άγκυρας. Ήδη η Τουρκία έσπευσε το Σάββατο να στείλει νέα στρατιωτικά οχήματα στην Ιντλίμπ, καθώς ο συριακός στρατός με την βοήθεια και της Ρωσίας έθεσε υπό τον έλεγχό του μια πόλη στρατηγικής σημασίας κοντά στην συγκεκριμένη επαρχιακή πρωτεύουσα.

Η ανάπτυξη νέων τουρκικών δυνάμεων έγινε τη στιγμή που στην Άγκυρα βρίσκονταν αξιωματούχοι από τη Μόσχα και συζητούσαν επί τρεις ώρες κεκλεισμένων των θυρών για τις εξελίξεις στον τελευταίο μεγάλο θύλακα της συριακής αντιπολίτευσης, εξαιτίας των οποίων απειλείται η εύθραυστη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

Λόγω της κλιμάκωσης στην Ιντλίμπ έχουν εκτοπιστεί πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Οι περισσότεροι προσπαθούν να φτάσουν στην Τουρκία, η οποία ωστόσο έχοντας δεχθεί ήδη εκατομμύρια πρόσφυγες λόγω του 9ετους εμφυλίου στη Συρία, έχει εδώ και καιρό κλείσει τα σύνορα της. Μάλιστα, την Κυριακή υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες ότι Σύροι πρόσφυγες που είχαν καταφέρει να περάσουν στην Τουρκία επεστράφησαν παρά την θέλησή τους από την Άγκυρα στην εμπόλεμη ζώνη.

 

 

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *