ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ

Άκρως επιθετική υπήρξε η υποδοχή του νέου Έλληνα Πρέσβη στο Αζερμπαϊτζάν Νικολάου Πιπερίγκου από τον πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ την Τέταρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο ότι συνεργάζονται με την Αρμενία ενώ δεν παρέλειψε να ταχθεί υπέρ των παράνομων ερευνών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόσθεσε επίσης, όπως μεταδίδει το iefimerida ότι «Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή ενεργές επαφές με την Ελλάδα και πρέπει να σχεδιάσουμε τη συνεργασία μας για το μέλλον, υποστηρίζοντας ότι τα ενεργειακά θέματα έχουν αρνητική επιρροή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

.«Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο ο φίλος και εταίρος μας, αλλά μια αδελφική χώρα για μας. Υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Τουρκία χωρίς κανέναν δισταγμό σε όλες τις υποθέσεις. Έχουμε την υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα από τους Τούρκους αδερφούς μας και τους υποστηρίζουμε κι εμείς σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών τους στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, υποστήριξε ότι η πολιτική του Αζερμπαϊτζάν ταυτίζεται απόλυτα σε όλα τα μέτωπα με εκείνη της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης και της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο Αλίγιεφ, επισημαίνοντας στον νέο Έλληνα πρέσβη ότι «θέλω να γνωρίζετε τη θέση μας. Η θέση αυτή έχει επισήμως γίνει γνωστή από την αζερική κυβέρνηση με δικές μου οδηγίες» ενώ για αποχαιρετιστήριο μήνυμα επανέλαβε τις «αδελφικές σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία».

Τις  δηλώσεις του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν γρήγορα έσπευσε να συγχαρεί ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με ανάρτησή του στου Twitter.

«Ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας! Ποτέ δεν αισθανθήκαμε αμφιβολίες για την στήριξη του Αζερμπαϊτζάν. Και η Τουρκία αταλάντευτα θα είναι πάντα δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν. Ένα Έθνος. Δύο κράτη» έγραψε ο Τσαβούσογλου.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1301200265966759936?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1301200265966759936%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.liberal.gr%2Fdiplomacy%2Fproedros-azermpaitzan-se-ellina-presbi-upostirizoume-tin-tourkia-einai-aderfia-mas%2F321359

 

 

Πηγή:Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *