ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΠΟΛΟ: ΝΙΚΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 9-8 ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Η… οικογένεια Πλευρίτου, με την πολύτιμη αρωγή της Ιωάννας Σταματοπούλου, οδήγησε την εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών σε μεγάλη νίκη 9-8 επί της Ουγγαρίας, στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ.

Σε ματς όπου η ελληνική ομάδα φάνηκε να χάνει μέσα από τα χέρια της τη νίκη, καθώς έχασε δύο πέναλτι και δέχθηκε σερί 5-0, για να βρεθεί πίσω στο σκορ με 8-6, οι τρεις αδελφές Πλευρίτου πέτυχαν από ένα γκολ στο τελευταίο δίλεπτο και έφεραν τη μεγάλη ανατροπή, την οποία σφράγισε η Ελληνίδα τερματοφύλακας, με μεγάλη απόκρουση στο τελευταίο δευτερόλεπτο (13 συνολικά).

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Χυδηριώτη ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ για την εθνική (6-3), η οποία όμως άρχισε να “παίζει” πολύ νωρίς με το χρονόμετρο, ενώ παράλληλα δεν ήταν αποτελεσματική στις -λίγες- αποβολές που κέρδιζε. Η Ουγγαρία έψαχνε σε κάθε ευκαιρία να βρει ανοργάνωτη την ελληνική άμυνα, καθώς στα ίσια δεν είχε λύσεις (εμφανής η απουσία της κορυφαίας πολίστριας της χώρας, Ρίτα Κέστελι), ενώ η Σταματοπούλου συνέχισε να κάνει μεγάλη εμφάνιση.

Δύο γκολ της Γκρέτα Γκουρισάτι ήταν αυτά που έδωσαν… ζωή στη φιναλίστ του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, για να έρθει και η ισοφάριση (6-6) από τη Σίλαγκι στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου, στο μόνο λάθος της Σταματοπούλου στο παιχνίδι.

Ακολούθως η εθνική κέρδισε δεύτερο πέναλτι, αλλά ούτε η Νίνου κατάφερε να σκοράρει από τα 5μ., καθώς απέκρουσε η Κις (που αντικατέστησε στο β΄ ημίχρονο τη Μαγκιάρι και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσωρινή ανατροπή της κατάστασης). Στο 3΄15΄΄ πριν το τέλος, μετά από χαμένη ελληνική επίθεση με παίκτρια παραπάνω, η Βάλι έφυγε μόνη της στην κόντρα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της, για να ακολουθήσει άλλο ένα γκολ από την Γκάρντα.

Απέμεναν 2΄24΄΄, η Καμμένου πήρε τάιμ-άουτ και φαίνεται ότι… έπεισε τις παίκτριές της ότι το ματς δεν είχε κριθεί. Στο διάστημα που απέμενε, η ελληνική ομάδα κέρδισε τρεις αποβολές και τι αξιοποίησε όλες, ενώ ως εκείνο το σημείο είχε 1/5!

Η αρχηγός Μαργαρίτα Πλευρίτου έδωσε το σύνθημα, η Βάσω με λόμπα ισοφάρισε, η Πάτρα χρεώθηκε τρίτη αποβολή αλλά οι διεθνείς έκλεψαν τη μπάλα, κέρδισαν νέα ποινή και η Ελευθερία Πλευρίτου πέτυχε από την κορυφή στα οκτώ δευτερόλεπτα το γκολ της νίκης. Ο Ατίλα Μπίρο πήρε τάιμ-άουτ, οι Μαγυάρες έβγαλαν καλό σουτ με τη Φάραγκο, αλλά η Σταματοπούλου ήταν εκεί.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 1-1,

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Γκουρισάτι (π.π.), 1-1 Ξενάκη (φουνταριστός), 1-2 Χυδηριώτη (περιφέρεια), 1-3 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 2-3 Φάραγκο (κόντρα), 3-3 Περεστέγκι-Νάγκι (περιφέρεια), 3-4 Μαργ. Πλευρίτου (π.π.), 3-5 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια), 3-6 Χυδηριώτη (περιφέρεια), 4-6 Γκουρισάτι (περιφέρεια), 5-6 Γκουρισάτι (π.π.), 6-6 Σίλαγκι (περιφέρεια), 7-6 Βάλι (κόντρα), 8-6 Γκάρντα (περιφέρεια), 8-7 Μαργ. Πλευρίτου (π.π.), 8-8 Β. Πλευρίτου (π.π.), 9-8 Ελευθ. Πλευρίτου (π.π.).

Η εθνική είχε 4/8 με παίκτρια παραπάνω, 0/2 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Η Ουγγαρία είχε 2/7 με παίκτρια παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 2 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Μάτε (3΄45΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα), η Γκάρντα (1΄11΄΄ πριν το τέλος της αναμέτρησης) και η Πάτρα (41 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς).

Διαιτητές: Βένγκενροτ (Ελβετία), Φεράρι (Ιταλία)

Οι συνθέσεις:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μπίρο): Κις, Σίλαγκι 1, Βάλι 1, Γκουρισάτι 3, Χόρβατ, Παρκς, Μάτε, Περεστέγκι-Νάγκι 1, Λαϊμέτερ, Μαϊέ, Φάραγκο 1, Γκάρντα 1, Μαγκιάρι

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη, Μαργ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Τριχά, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

** Εκτός ελληνικής 13άδας έμειναν η Χριστίνα Σιούτη και η Στεφανία Σάντα.

Πηγή: Zougla.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner