Breaking News
H EE ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η “ΣΙΩΠΗ” ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ: “ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ – ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ: “Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΥ ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 67” – Η ΣΠΑΝΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στο Extra tv και στον Νίκο Νικολόπουλο στην εκπομπή «Το Μαξίμου ακούει;» (10-4-26) για το Άγιο Πάσχα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις !
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στο «Onechannel» με τον Βαγγέλη Καποδίστρια 17-4-26 !
Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΟ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΠΑΟΚ ΕΓΙΝΕ 100 ΧΡΟΝΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΟΙΟΣ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗΝ ΒΑΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ;

Της Παγχιακής Επιτροπής ΑΓΩΝΑ

Μπορούν να δικαιολογηθούν παράνομες ενέργειες, όπως το κάψιμο των μηχανημάτων της ΤΕΡΝΑ στη Βάστρια της Λέσβου; Η σκυτάλη των μαζικών αντιδράσεων μεταφέρεται εναλλασσόμενα από τη Χίο, στη Λέσβο και στον Έβρο. Χθες στη Βάστρια τα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ και των υπεργολάβων έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Επανειλημμένα έχει καυτηριαστεί εκτενώς η εμμονική βούλησή της κυβέρνησης για την κατασκευή των Υπερδομών.

Τί όμως είχε προηγηθεί στη Λέσβο ώστε οι κάτοικοί της να εξοργιστούν σε τέτοιο σημείο;

* Στις 2 Δεκεμβρίου 2020 υπογράφει ο κ. Μηταράκης στις Βρυξέλλες, χωρίς στην κυριολεξία να ρωτήσει κανέναν, δεκαετές μεταναστευτικό μνημόνιο για την κατασκευή Υπερδομής στη Λέσβο επίσημης χωρητικότητας 5000+ . Θυμίζουμε ότι οι 27σελίδες του μνημονίου που δέσμευσαν «χειροπόδαρα» την Ελλάδα δεν μεταφράστηκαν ποτέ στα ελληνικά, ούτε και δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα το κείμενο!

* Στις 9 Δεκεμβρίου 2020 περνάει τροπολογία το υπουργείο Μετανάστευσης σε Χωροταξικό Νόμο την δυνατότητα κατασκευής Δομών Μεταναστών ακόμα και σε δάσος (άρθρο 146 Ν. 4759/2020)!!

* Στις 19 Μαΐου 2021 νοικιάζει το υπουργείο Μετανάστευσης με 5ετη σύμβαση και με δικαίωμα επέκτασης του συμβολαίου άλλων 5 ετών, σύνολο 10 έτη, στην περιοχή της Βάστριας, 415 στρέμματα ιδιωτικής δασικής έκτασης, έναντι 62.650 ευρώ μηνιαίως από 14 ιδιοκτήτες. Αναλυτικά τα ονόματα και τα ποσά που εισπράττει ο κάθε ιδιοκτήτης έχουν αναρτηθεί στην διαύγεια ΑΔΑ: ΩΙΑ046ΜΔΨΟ-3Χ6

* 6 Σεπτεμβρίου 2021 με έκπτωση μόλις 7,1 % η Υπερδομή της Βάστριας Λέσβου, αστρονομικού κόστους 94.207.793,64 ευρώ δίνεται για κατασκευή στην ΤΕΡΝΑ ΑΕ (ΑΔΑ: ΕΟ3346ΜΔΨΟ-0ΟΟ).

* Στις 13 Οκτωβρίου 2021 η Διεύθυνση Δασών Λέσβου ανάβει το πράσινο φως για εργασίες υλοτομίας στο ιδιωτικό δάσος στη Βάστρια Λέσβου. (ΑΔΑ: 45ΟΒΟΡ1Ι-3ΤΓ)

Σε όλο το διάστημα αυτό και ενώ ο κ. Μηταράκης υπέγραφε μνημόνια και περνούσε τροπολογίες για να παρακάμψει την μέχρι τώρα ισχύουσα νομοθεσία, οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών είχαν επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεση τους. Με την αντίστασή τους στην αποστολή των ΜΑΤ, με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των χιλιάδων ατόμων, με θεσμικές και συλλογικές αποφάσεις τασσόμενοι αρνητικά.

Παρόλα αυτά είναι ομολογουμένως πρωτόγνωρη η απαξίωση και το χάσμα, μεταξύ της βούλησης των κατοίκων και της πολιτικής εκπροσώπησης.

Ποιος νομίζει ότι οι αυτοκτονικοί σχεδιασμοί μπορούν να πραγματοποιηθούν επειδή σκορπά χρήμα ο κ. Μηταράκης; Είναι τυχαίο ότι υπάρχουν πρόσφατες καταγγελίες στην Κομισιόν για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα κοινοτικά κονδύλια και τις απ’ ευθείας αναθέσεις;

Η κοινωνική έκρηξη λοιπόν ήταν αναμενόμενη και είναι επαναλαμβανόμενη. Είναι προϊόν της απαξίωσης, της αδιαφάνειας, της επιβολής τετελεσμένων και της διγλωσσίας που χρησιμοποιούνται για να ξεγελάσουν τους κατοίκους των συνόρων.

Ο σχεδιασμός των Υπερδομών έχει ακυρωθεί στην πράξη. Ας βρεθεί κάποιος να το πει και στην Κυβέρνηση.

 

Πηγή: Ardin Rixi.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner