Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και έλαβαν μέρος κληρικοί, ιεροψάλτες, μαθητές και μαθήτριες των ελληνορθόδοξων κολλεγίων και των κατηχητικών σχολείων, χορωδίες ενοριών και ομογενειακών οργανώσεων, η χορωδία της Χριστιανικής Ενώσεως Νέας Νοτίου Ουαλίας και η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.
Παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου που δημιούργησαν ατμόσφαιρα κατανυκτική, καθώς και γιορτινούς ήχους και μελωδίες που γέννησαν χαρμόσυνα συναισθήματα, απήλαυσε το πολυπληθές ακροατήριο της εκδήλωσης «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα», μιας εκδήλωσης – θεσμού που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Σύδνεϋ, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, έλαβαν μέρος κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας, ιεροψάλτες, μαθητές και μαθήτριες των ελληνορθόδοξων κολλεγίων και των κατηχητικών σχολείων, χορωδίες ενοριών και ομογενειακών οργανώσεων, καθώς επίσης η χορωδία της Χριστιανικής Ενώσεως Νέας Νοτίου Ουαλίας και η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και ιδίως στον έχοντα τη γενική ευθύνη της διοργανώσεως, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του.
Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι η εμπειρία του πολέμου μπορεί να αγγίξει όλους τους ανθρώπους, ακόμα κι αν τους χωρίζει ικανή απόσταση από τους τόπους όπου εξελίσσονται πολεμικές συγκρούσεις. «Ο πόλεμος δε σχετίζεται μόνο με τα συμφέροντα, τις διαφωνίες των λαών ή τις επεκτατικές τάσεις που έχουν κάποιοι», παρατήρησε και εξήγησε: «Ο πόλεμος και η ειρήνη έχουν να κάνουν και με την ψυχή του ανθρώπου. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνοι τους, μέσα στο σπίτι τους, χωρίς να έχουν ερεθίσματα από κάποιον και να τους ενοχλεί κανείς, αλλά η καρδιά τους δεν ειρηνεύει. Η καρδιά τους είναι σαν να βρίσκεται στη μέση ενός πολέμου. Είναι συνεχώς αναστατωμένη, ανακατεμένη, μπερδεμένη, αγχωμένη, πάντοτε σε πανικό». «Ο Χριστός είναι αυτός ο οποίος μπορεί να δώσει την ειρήνη στην ψυχή των ανθρώπων», επισήμανε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος, ενώ κατέκλεισε ευχόμενος σε όλους τους παριστάμενους να έχουν τον Σαρκωθέντα Υιό και Λόγο του Θεού μόνιμο κάτοικο των καρδιών τους.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα», ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, και ο κ. Λάμπρος Αθανασίου, εκπρόσωπος του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη.


















Leave a comment