«Ηκυβέρνηση θα συνεχίσει την εντατική προσπάθεια ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και θωράκισης της αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας παρά τις ενδείξεις βελτίωσης του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι η επαναπροσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας «δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αναφορικά με την συνέχιση της εντατικής προσπάθειας για να ενδυναμωθεί περισσότερο η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μέσα από την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι (σ.σ. πρόκειται για ευαγγελική ρήση που σημαίνει πως και το ένα κάνεις και το άλλο να μην παραλείψεις). Συνεχίζουμε λοιπόν και προς τις δύο κατευθύνσεις. Οφείλουμε όμως να εργαστούμε στο πλαίσιο της καλής γειτονίας για την βελτίωση των σχέσεων μας».
Κατέληξε δε λέγοντας ότι πολλοί θα ήθελαν να δουν αυτή την προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κυρίως μέσα στην συμμαχία (σ.σ. του ΝΑΤΟ) καθώς η άμβλυνση εντάσεων χωρών που ανήκουν στην ίδια συμμαχία εξασφαλίζει σταθερότητα στην περιοχή», ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα στείλει άρματα Leopard 2Α6 στην Ουκρανία.
Πηγή: Νewsbeast.gr
















Leave a comment