ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΡΑΜΑ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Συγγνώμη ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στα Τίρανα.

“Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες περίεργες δηλώσεις που είδα ότι αποδόθηκαν, δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση φυσικά στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Παράλληλα ευχήθηκε “χρόνια πολλά” στον Νίκο Δένδια για την ονομαστική του γιορτή. “Ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθειτε την ελληνική μειονότητα σε επόμενο χρόνο”, είπε για την αναβολή της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μειονοτικά χωριά, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, “επειδή λόγω καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατή η πτήση ελικοπτέρου, η προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, μετατίθεται και θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο διάστημα”.

Τι είχε δηλώσει νωρίτερα

Νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο euractiv, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής για τη διεύρυνση της ΕΕ στα Βαλκάνια, σήμερα στα Τίρανα, ο κ. Ράμα είπε ότι “δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε άτομα και αξίες. Πρέπει να κάνουμε τα ‘μαθήματά μας’, καθώς δεν πρόκειται για εξετάσεις που μπορείς να εξαπατήσεις. Ακόμη, και αν οι καθηγητές έχουν μεγάλη διάθεση να σε βοηθήσουν να περάσεις. Είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις σωστά το διαγώνισμα αυτό”.

Στο σημείο αυτό έβαλε στο κάδρο την Αθήνα, υποστηρίζοντας ευθέως ότι η Ελλάδα εξαπάτησε για να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Όχι όπως έκαναν κάποιες χώρες στο παρελθόν, όπως μια γειτονική χώρα η Ελλάδα για παράδειγμα, που εξαπάτησε πολύ. Πήρε χρήματα από την Ευρώπη, πέρασε μια περίοδο χλιδής και μετά κατέληξε πολύ άσχημα”, είπε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *