ΔΙΕΘΝΗ
Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΚΑΙ Η ΜΕΓΚΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΠΑΚΙΓΧΑΜ

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ κλείνουν το γραφείο τους στο ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, αφήνοντας χωρίς δουλειά τους περίπου 15 εργαζόμενους σε αυτό.

Όπως μεταδίδει το CNNi, το ζευγάρι δεν χρειάζεται πλέον το εν λόγω γραφείο, από τότε που αποφάσισαν να παραιτηθούν από τους βασιλικούς τους τίτλους.

Ενώ οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να γίνει αναδιάταξη των εργαζομένων στο βασιλικό προσωπικό, θα υπάρξουν και κάποιες απολύσεις.

Ο βρετανικός τύπος ερμηνεύει το κλείσιμο του γραφείου ως αναπόφευκτο για το ζευγάρι, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον περασμένο μήνα, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, επέλεξαν να παραιτηθούν από τα πριγκιπικά τους προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής χρηματοδότησης και να επιστρέψουν τα κεφάλαια των κυβερνητικών επιχορηγήσεων που δαπάνησαν για να ανακαινίσουν την επίσημη κατοικία τους στο Κάστρο του Ουίνσδορ.

Το ζευγάρι, που έφυγε για τον Καναδά μαζί με τον γιο τους Άρτσι, επιθυμούν επίσης να καταστούν οικονομικά ανεξάρτητοι. Έχουν ισχυρούς δεσμούς με τον Καναδά, αφού η Μέγκαν έζησε εκεί εφτά χρόνια, κατά τα οποία δούλευε ως ηθοποιός για την τηλεοπτική σειρά Suits.

Οι δυο τους έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να περάσουν περισσότερο χρόνο στη Βόρεια Αμερική, χωρίς ωστόσο, να έχουν διευκρινίσει που θα εγκατασταθούν.

Ένας τρόπος που το ζευγάρι ελπίζει να βγάλει εισοδήματα, είναι μέσα από την μάρκα του
«Sussex Royal». Ωστόσο, ένας υπάλληλος της βασίλισσας προειδοποίησε τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ να μην χρησιμοποιήσουν τον τίτλο, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα The Times.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι κανείς δύο πράγματα ταυτόχρονα. Είτε είστε (βασιλικό μέλος) είτε δεν είστε», είπε ο Thomas Woodcock, της Garter King of Arms, λέγοντας ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη.

«Είναι ασυνήθιστοι καιροί και πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν», πρόσθεσε.

Πηγή: Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *