ΔΙΕΘΝΗ
Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ “ΠΝΙΓΕΙ” ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ “ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ” ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΣΕΡΒΙΣ

Ασυνήθιστα μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν πολλά καταστήματα στη γηραιά αλβιόνα, μετά από μια αναφορά χθες (28/6) οτι αλυσίδες σούπερ μάρκετ κλείδωναν ακόμη και το βρεφικό γάλα για να αποτρέψουν τις κλοπές.

Στη λίστα με τα μέτρα εκτός από την αναγνώριση προσώπου μέχρι το να επιτρέπουν στους πελάτες να δοκιμάσουν μόνο…ένα παπούτσι για να τους εμποδίσουν να κλέψουν ζευγάρι, μπήκαν και οι σοκολάτες. Σύμφωνα με το Sky News o 46χρονος Fernando Rodriguez, από το Λονδίνο, έστειλε στο δίκτυο μία φωτογραφία από ένα κατάστημα στο Manor House. Δείχνει μία αγαπημένη μάρκα σοκολάτας να έχει λουκέτο ασφαλείας για προληπτικούς λόγους, σε μία εικόνα που κάνει το γύρο του κόσμου.

Το επίπεδο ασφάλειας γύρω από το γάλα για μωρά έχει επίσης αυξηθεί στην Tesco, όπου ένας αγοραστής είπε ότι του ζητήθηκε να παράσχει την έντυπη απόδειξη ως αποδεικτικό αγοράς πριν του αφαιρέσουν μια ετικέτα ασφαλείας. Ο άνδρας, ηλικίας 38 ετών, από το Κάρντιφ, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι αυτό φαίνεται να ήταν πολιτική για δύο μήνες στο Tesco Extra στη Western Avenue της πόλης.

«Η προστασία της ασφάλειας των συναδέλφων μας αποτελεί προτεραιότητα και γνωρίζουμε ότι η κλοπή μπορεί να αποτελέσει σημείο ανάφλεξης για βία κατά των εργαζομένων , επομένως, αν και αυτή δεν είναι εθνική πολιτική, θα ληφθεί απόφαση για την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας προϊόντων σε τοπικό επίπεδο, εάν ένα κατάστημα αντιμετωπίζει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα» ανέφεραν εκπρόσωποι της Co-op,

Την ίδια στιγμή σχεδόν ένας στους τέσσερις οδηγούς (23%) αναβάλλει το σέρβις του οχήματός του ή το κάνει μόνος του σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει χρήματα, σύμφωνα με έρευνα. Περίπου το 10% έχει αναβάλει το επόμενο σέρβις του αυτοκινήτου του έως και ένα χρόνο λόγω χρηματικών πιέσεων, ενώ το 5% έχει καθυστερήσει να ελέγξει τα οχήματά του ακόμη περισσότερο για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RAC.

Ένα επιπλέον 10% των ερωτηθέντων είπε ότι είτε άρχισαν οι ίδιοι να συντηρούν τα αυτοκίνητά τους είτε ζήτησαν τη βοήθεια ενός φίλου ή συγγενή που ξέρει πώς να το κάνει. Σύμφωνα με τη RAC ο υψηλός πληθωρισμός οδηγεί «αναπόφευκτα» σε αύξηση της τιμής των υπηρεσιών, αλλά προειδοποίησε ότι η αποτυχία συντήρησης των οχημάτων εγκυμονεί μυριάδες κινδύνους.

«Το να μην κάνεις σέρβις ενός οχήματος είναι σχεδόν πάντα μια λανθασμένη τακτική, καθώς η πιθανότητα να υποστείς μια έκτακτη ανάγκη βλάβης και να χρειαστεί να χρειαστούν ακόμη περισσότερα για δαπανηρές επισκευές στη συνέχεια αυξάνεται μαζικά» λένε ειδήμονες του κλάδου.

«Ενώ οι οδηγοί μπορεί να νιώθουν ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αναβάλουν το σέρβις ή να επιλέξουν ένα φθηνότερο σέρβις (…), συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην το κάνουν καθώς το κόστος επισκευής είναι πιθανό να εκτοξευτεί όταν τα πράγματα αρχίσουν να πάνε στραβά»

Περικοπές και στο Μπάκιγχαμ

Η θέρμανση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και σε άλλα σπίτια της βασιλικής οικογένειας έχει απορριφθεί για να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων και να εξοικονομηθούν χρήματα, όπως δείχνουν οι βασιλικοί λογαριασμοί. Η βασιλική οικογένεια, καθώς και το προσωπικό και οι καλεσμένοι της, ζούσαν με θερμοκρασίες 19 βαθμών Κελσίου, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα δωμάτια διατηρήθηκαν στους 16 C όταν ήταν άδεια, σύμφωνα με τους λογαριασμούς του Sovereign Grant, το οποίο χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους.

Οι καθαρές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 5,1 εκατ. λίρες ή 5%, σε 107,5 εκατ λίρες για το 2022-23, κάτι που οι βασιλικοί ειδήμονες είπαν ότι οφειλόταν στην αλλαγή των μελών της βασιλικής οικογένειας, στον πληθωρισμό και στο συνεχιζόμενο κόστος του προγράμματος αποθεμάτων των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ – το 10ετές έργο ενημέρωση της ηλεκτρικής καλωδίωσης, των υδραυλικών εγκαταστάσεων και της θέρμανσης. Το Sovereign Grant παρέμεινε αμετάβλητο στα £86,3 εκατομμύρια κατά την περίοδο 2022-23.

Πηγή: Νewsbomb.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *