ΔΙΕΘΝΗ
Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΣΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, με έδρα το Λίβανο απευθύνει διάγγελμα, μιλώντας για πρώτη φορά για τις εξελίξεις στην Γάζα μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο Χασάν Νασράλα ξεκίνησε την ομιλία του επαινώντας «τους πεσόντες μάρτυρες» της Χεζμπολάχ και των άλλων ομάδων που πολεμούν το Ισραήλ, καθώς και τους αμάχους που σκοτώθηκαν. «Ξεκινώ προσφέροντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των πεσόντων εδώ στο Λίβανο και ταυτόχρονα σας συγχαίρουμε καθώς οι αγαπημένοι σας έχουν κερδίσει την τιμή του μαρτυρίου», είπε.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ εξέφρασε επίσης «συλλυπητήρια και συγχαρητήρια» στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων όσων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Χαμάς «πλημμύρα αλ Άκσα» στο εσωτερικό του Ισραήλ, οι οποίες, όπως λέει, «επεκτάθηκαν σε πολλά μέτωπα μάχης».

«Πρόκειται για μια αδιάλειπτη μάχη σε ανθρώπινο, ηθικό και θρησκευτικό επίπεδο. Είναι η πιο προφανής, η πιο ειλικρινής και η πιο ευγενής», είπε και συμπλήρωσε: «Η αληθινή μας δύναμη έγκειται στην ακλόνητη πίστη μας, στην ακλόνητη πεποίθησή μας, στην αφοσίωση και τη δέσμευσή μας στον σκοπό».

Διεθνείς αναλυτές εκφράζουν ανησυχίες για το αν θα προαναγγείλει κλιμάκωση των επιθέσεων κατά του Ισραήλ βάζοντας «φωτιά» στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής μετά τον πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Πηγή: Vradini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *