ΑΠΟΨΕΙΣ
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)
Γράφει ο Ιωάννης Μάζης*
 Δεν μπορείς να λές «είναι δικοί μας μπάσταρδοι»! Ο Ερντογάν εξοντώνει τους επικίνδυνους εχθρούς του.Την απόφαση φυλάκισης 2,5 ετών για τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σχολίασε ο Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στην τηλεόραση της “Ναυτεμπορικής” στις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας στάθηκε στο ρόλο της ΕΕ, η οποία κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου. «Να μη διαμαρτύρονται για καταπατάση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αντίστοιχα καθεστώτα στον κόσμο», σημείωσε και τόνισε: «Δεν μπορείς να είσαι δημοκράτης αλά καρτ».

Παράλληλα ο κ. Μάζης σχολίασε τις πιθανές πολιτικές εξελίξεις που δρομολογεί η ιστορία με τον Ιμάμογλου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών από την Αίγυπτο προς την πλευρά της Λιβύης, μία εξέλιξη που εξουδετερώνει το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Ιωάννης Μάζης είναι διπλωματούχος Α.Τ. Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου. Είναι επίσης Δρ. Γεωγράφος/Γεωπολιτικός, ο οποίος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οικονομική Γεωγραφία με τετραετείς σπουδές στο Ανώτατο Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Γεωγραφίας του Universite Aix-Marseille II στο Aix en Provence της Γαλλίας. Είναι εταίρος της Βασιλικής Εταιρείας Τεχνών του Λονδίνου, μέλος της International Society of Intercommunication of New Ideas (U.S.A.), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών-Μουσείο Σολωμού, μέλος της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας, μέλος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας, μέλος του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Αναγνωρίσεως Τίτλου Σπουδών Αλλοδαπής (1994-2000), Σύμβουλος Σπουδών της Σχολής Εθνικής Αμύνης, Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο διοικεί για 16 συνεχή έτη, και ex officio μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου επί οκτώ έτη, μέχρι σήμερα. Έχει συμμετάσχει και οργανώσει πολυάριθμα διεθνή και ελληνικά διεθνολογικά, γεωπολιτικά και γεωγραφικά συνέδρια και έχει ορισθεί ως εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς σε σημαντικές φάσεις του ευρωϊσλαμικού διαλόγου. Το συγγραφικό του έργο καλύπτει τα ειδικά γνωστικά πεδία της Περιφερειακής Ανάπτυξης όπως και της Γεωπολιτικής με ειδίκευση στη Γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής και της Ν/Α Μεσογείου. Είναι ο κατ’ εξοχήν ειδικός στη Γεωπολιτική του Ισλαμιστικού Κινήματος και των πολιτικο-πολιτισμικών των εκφάνσεων στο διεθνές περιβάλλον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Tο άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη)

Πηγή: Infognomonpolitics.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *