ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ EUROVISION ΤΟ 2023 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision για το 2023 δεν μπορεί να διοργανωθεί στην Ουκρανία δεδομένου του συνεχιζόμενου πολέμου στην ευρωπαϊκή χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το BBC για τη μεταφορά της διοργάνωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας UA:PBC δεν μπορεί να εκπληρώσει τις εγγυήσεις ασφαλείας και τις υπηρεσιακές εγγυήσεις που απαιτούνται για να φιλοξενήσει, διοργανώσει και κάνει την παραγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, με βάση τους κανονισμούς του διαγωνισμού» έγραψε η διοργάνωση στο Twitter.

«H EBU θα ήθελε να ευχαριστήσει (το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας) UA:PBC για την ολόψυχη συνεργασία και δέσμευση στην αναζήτηση όλων των πιθανών σεναρίων κατά τις εβδομάδες που ακολούθησαν τη νίκη του συγκροτήματος Kalush Orchestra στις 14 Μαΐου στο Τορίνο και να εκφράσει τη θλίψη και την απογοήτευσή της που ο διαγωνισμός τον επόμενο χρόνο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία» ανέφερε η διοργάνωση.

Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον με το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου να κερδίζει τη δεύτερη θέση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε σπεύσει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να συγχαρεί το συγκρότημα για τη νίκη του. Είχε επίσης αναφέρει σε μήνυμά του στο διαδίκτυο ότι η Ουκρανία θα φιλοξενούσε τον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού.

«Σαφώς δεν είναι οι συνθήκες αυτές που θα επιθυμούσαμε… φυσικά και θα συζητήσουμε τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision από το BBC».

Κατά παράδοση, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού φιλοξενεί τη διοργάνωση τον επόμενο χρόνο, αλλά οι εγγυήσεις ασφαλείας και οι υπηρεσιακές εγγυήσεις που απαιτούνται για να φιλοξενήσει ένα τηλεοπτικό δίκτυο τη διοργάνωση δεν πληρούνταν και έτσι τη θέση της νικήτριας χώρας παίρνει η χώρα που ήρθε δεύτερη.

Ένας εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «Θα δεσμευτούμε ώστε να εξασφαλιστεί πως θα εκφράζεται απολύτως ο πλούσιος πολιτισμός της Ουκρανίας, η κληρονομιά και η δημιουργικότητά της και θα επενδύσουμε στη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Πηγή: Νewsbeast.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *