ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

Άγνωστό παραμένει πόσοι ακριβώς είναι οι οδηγοί που έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στον δρόμο.

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται οι οδηγοί στην Αττική Οδό, καθώς παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 20 ώρες μέσα στο χιόνι και το κρύο, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Ειδικότερα, άγνωστό παραμένει πόσοι ακριβώς είναι οι οδηγοί που έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στον δρόμο, ενώ αυτοί ενδέχεται να είναι γύρω στους 5.000. Αργά το βράδυ της Δευτέρας και ενώ πολλοί από τους οδηγούς είχαν μείνει 12 ώρες εγκλωβισμένοι, έφτασε στην Αττική Οδό ο στρατός, ο οποίος μοίρασε μπάρες, νερά και κουβέρτες.

Ορισμένοι οδηγοί ταλαιπωρήθηκαν απίστευτα. Ένας απ’ αυτούς είναι ο Μανώλης, οδηγός ταξί, που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό 10 λεπτά αφού μπήκε στο δρόμο και ενώ ρώτησε την υπάλληλο όταν πλήρωσε τα διόδια και εκείνη τον ενημέρωσε ότι δεν γνώριζαν τίποτα για πιθανά προβλήματα!

Ο οδηγός, που μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ και ενώ ήταν εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του μαζί με την πελάτισσά του και μια άλλη γυναίκα, σε πίσω αυτοκίνητο που της τελείωσαν τα καύσιμα, είπε ότι μπήκε στην Αττική Οδό χθες στις 10:20!

«Είμαστε χιλιάδες αυτοκίνητα» είπε και τόνισε ότι σε ένα από τα αυτοκίνητα βρίσκεται εγκλωβισμένη και μια μεγάλη γυναίκα, η οποία είχε πάει να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και επέστρεφε στο σπίτι της όταν η κακοκαιρία και η αδιαφορία τους εγκλώβισαν!

«Είμαστε εδώ από χθες το μεσημέρι στις 12:00. Μας έφεραν ένα σάντουιτς και ένα νερό κάποιοι φαντάροι και μία κουβέρτα. Έριχνε πάρα πολύ χιόνι και ήταν όλα σταματημένα», είπε μιλώντας στο MEGA πολίτης που παραμένει εγκλωβισμένος.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές

Παράλληλα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν για σήμερα μία σειρά από Περιφέρειες της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, χθες, εκδόθηκε το ΦΕΚ από τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, που αναφέρει ότι στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα κηρύσσεται για την Τρίτη κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

Που αναστέλλεται η λειτουργία των υπηρεσιών

Λόγω κακοκαιρίας, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημόσιων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες, όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας. Ειδικώς τα καταστήματα τροφίμων δύνανται να λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 18:00.

Πηγή: Vradini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner