Breaking News
H EE ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η “ΣΙΩΠΗ” ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ: “ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ – ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ: “Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΥ ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 67” – Η ΣΠΑΝΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στο Extra tv και στον Νίκο Νικολόπουλο στην εκπομπή «Το Μαξίμου ακούει;» (10-4-26) για το Άγιο Πάσχα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις !
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στο «Onechannel» με τον Βαγγέλη Καποδίστρια 17-4-26 !
Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΟ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΠΑΟΚ ΕΓΙΝΕ 100 ΧΡΟΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ

Έκκληση «να αναλάβει τις ηθικές της ευθύνες» και «να τηρήσει τις υποσχέσεις της» απηύθυναν σήμερα στην Ουάσιγκτον οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, την ώρα που οι ΗΠΑ κατηγορούνται ότι εγκατέλειψαν τους Κούρδους συμμάχους αποσύροντας τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και επιτρέποντας την έναρξη της τουρκικής επίθεσης.

«Καλούμε τους συμμάχους μας να αναλάβουν τις ηθικές υποχρεώσεις τους και να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους», αναφέρεται σε ανακοινωθέν που αναγνώσθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, της αραβοκουρδικής συμμαχίας που ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στη βόρεια και τη βορειοανατολική Συρία και ήταν η αιχμή του δόρατος του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού που πολέμησε τις δυνάμεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα εδάφη της Συρίας.

«Δεν θέλουμε να στείλουν στρατιώτες στο μέτωπο για να θέσουν την ζωή τους σε κίνδυνο. Αυτό που θέλουμε είναι ο αποκλεισμός του εναερίου χώρου για την τουρκική αεροπορία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι σύμμαχοί μας μάς είχαν υποσχεθεί την προστασία τους αφού διαλύσαμε τις οχυρώσεις μας. Όμως ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, μας εγκατέλειψαν με μία άδικη απόφαση να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τα τουρκικά σύνορα. Αυτή η κίνηση προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση, σαν μαχαιριά στην πλάτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η τουρκική επίθεση ξεκίνησε καθώς εδώ και πολλές εβδομάδες Ουάσιγκτον και Άγκυρα επιχειρούσαν από κοινού για τη δημιουργία μίας ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων.

Στο πλαίσιο αυτού του «μηχανισμού ασφαλείας», οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είχαν αποδεχθεί να διαλύσουν τις οχυρώσεις τους στη μεθόριο, αλλά η Αγκυρα διαμαρτυρόταν κατ’ επανάληψιν για καθυστερήσεις της Ουάσιγκτον στη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner