ΕΛΛΑΔΑ
ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ COVID

Πρόκειται για ανατροπή, καθώς μέχρι σήμερα οι ανεμβολίαστοι υπερτερούσαν σταθερά των εμβολιασμένων. Ξεπέρασαν χτές 17/05/2022, για πρώτη φορά, οι εμβολιασμένοι τους ανεμβολίαστους οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με CoViD.

Όπως αναφέρεται στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, από τους 167 διασωληνωμένους, οι 83 είναι ανεμβολίαστοι και οι 84 μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένοι.

Πρόκειται για μία φυσιολογική εξέλιξη, δεδομένου του υψηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιδημιολόγοι, εάν το σύνολο ενός πληθυσμού είναι εμβολιασμένοι κατά της CoviD, το σύνολο και των διασωληνωμένων θα είναι εμβολιασμένοι.

Από τα περίπου 8 εκατομμύρια μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένους Έλληνες, 84 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, όταν από τα 2 εκατομμύρια ανεμβολίαστους νοσηλεύονται 83.

Η πιο κοντινή διαφορά εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων σε ΜΕΘ είχε καταγραφεί στις 16 Μαΐου (49,71% – 50,29%) και η δεύτερη την 1η Μαΐου (49,58% – 50,42%), αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι ανεμβολίαστοι ήταν περισσότεροι.

Στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, οι πλήρως εμβολιασμένοι ήταν περίπου 5,7 εκατομμύρια. Τα ποσοστά των εμβολιασμένων που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν μόλις 7,27%.

Τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι πλήρως εμβολιασμένοι είχαν ανέλθει σε 6,3 εκατομμύρια, οι διασωληνωμένοι που προέρχονταν από αυτή την ομάδα είχαν διπλασιαστεί το τέλος Οκτωβρίου (15,2%).

 

 

 

 

Πηγή: Iatronet.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *